main logo
2000

Șefa CNAMUP, suspendată din funcție: Chicu o acuză pe Nemerenco

Natalia Catanoi a fost suspendată din funcția de șef al Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească (CNAMUP), iar în privința acesteia a fost inițiată o anchetă de serviciu.

Șefa CNAMUP, suspendată din funcție: Chicu o acuză pe Nemerenco

Un ordin în acest sens a fost semnat de ministrul Sănătății, Ala Nemerenco, transmite Știri.md.

Documentul a fost făcut public de fostul prim-ministru Ion Chicu, care a acuzat că Natalia Catanoi a fost demisă pe temeiuri politice.

„Gruparea analfabetă și coruptă PAS continuă epurarea cadrelor profesioniste pe temeiuri politice. Analfabeta de la Ministerul Sănătății a somat-o pe dna Director CNAMUP să depună cerere de demisie, deoarece refuza să concedieze oamenii din instituție care aveau curajul să spună lucrurilor pe nume despre situația din țară. Respect pentru oamenii cu demnitate din sistemul medical! Nemerenco, nu uita că oamenii de care-ți bați joc acum te vor lecui în scurt timp...”, a scris Ion Chicu pe Facebook.

Natalia Catanoi a devenit director al Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească (CNAMUP) în urma unui concurs desfășurat în primăvara anului trecut. 

Ea este angajată a serviciului CNAMUP din anul 2004, unde a activat până acum în calitate de medic în cadrul echipei de terapie intensivă mobilă.

Natalia Catanoi a absolvit Universitatea de Medicină și Farmacie „Grete Popa” din Iași, în anul 2001. După stagiul de practică de un an, ea revine la Chișinău, unde efectuează rezidențiatul în Serviciul de urgență. Din anul 2004 este angajată ca felcer în Serviciul de urgență, apoi ca medic de urgență în echipa generală și medic în echipa de terapie intensivă și reanimare.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării