main logo
284

Sediul Primăriei Chișinău va fi restaurat. Câți bani vor fi alocați

Propunerea a fost expusă de șeful Direcției construcții capitale, Alexandru Panfili, care a prezentat luni, 7 octombrie, proiectul Programului de investiții capitale pentru anul 2020.

Sediul Primăriei Chișinău va fi restaurat. Câți bani vor fi alocațiFoto: știri.md

Potrivit lui Alexandru Panfili, lucrările vor începe de la acoperișul clădirii, iar pe parcursul desfășurării acestora o parte dintre angajați vor fi mutați în alte birouri, transmite Știri.md cu referire la Moldpres.md

Funcționarul nu a precizat de câți bani este nevoie pentru inițierea lucrărilor de restaurare a clădirii Primăriei.

Proiectul Programului de investiții Capitale pentru anul 2020 prevede lucrări în valoare de 193 mln de lei. Din această sumă, 121 de mln vor fi utilizate pentru continuarea proiectelor inițiate anterior, iar restul de 72 mln vor fi investiți în obiective noi. 

„Numărul obiectivelor care se află la evidența Direcției construcții capitale este cu mult mai mare și suma necesară este mai impunătoare. Noi avem încheiate contracte în valoare de 289 mln de lei. În prezent, avem valorificate 106 mln de lei ineficient, dat fiind faptul că în bugetul municipal pe anul 2019 nu au fost alocate sume suficiente pentru a continua lucrările de construcții și reparații la capitolul investiții capitale. Nu putem să investim și să lăsăm baltă lucrările, pentru că antreprenorii părăsesc obiectivele, iar noi nu avem surse pentru a le conserva”, a afirmat Alexandru Panfili.

Printre lucrările incluse în program se numără proiectarea și instalarea rețelelor de canalizare și apeduct. Alexandru Panfili a spus că lucrările sunt necesare întrucât, în prezent, în municipiul Chișinău există 322 km de străzi care nu au fost conectate la rețeaua de canalizare. 

Reprezentanții Direcției construcții capitale mai propun ca în anul 2020 să fie alocate cel puțin 10-20 mln de lei pentru continuarea lucrărilor de restaurare a lacului Valea Morilor. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării