main logo
461

Ședințele de judecată ar putea fi desfășurate cu ajutorul unei aplicații

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a aprobat Regulamentul privind desfăşurarea şedinţelor de judecată cu utilizarea aplicaţiei de teleconferinţă în instanţele judecătoreşti şi instituţiile penitenciare.

Ședințele de judecată ar putea fi desfășurate cu ajutorul unei aplicații

Surse din cadrul CSM au relatat pentru agenţia Infotag că utilizarea aplicaţiei de teleconferinţă va fi posibilă doar cu acordul Ministerului Justiţiei, transmite Știri.md.

Potrivit Regulamentului, înainte de desfăşurarea şedinţei de judecată, grefierul şi angajatul din instituţia penitenciară responsabili de organizarea şedinţei de judecată, asistaţi de administratorii tehnici locali, vor verifica funcţionalitatea aplicaţiei de teleconferinţă, calitatea conexiunii, a imaginii şi a sunetului transmis. 

Comunicarea prin teleconferinţă va fi supravegheată de către angajaţii subdiviziunii interne responsabile de siguranţa şi regimul penitenciar al instituţiei penitenciare. 

Potrivit regulamentului, vor fi salvate şi stocate doar înregistrările audio a şedinţelor desfăşurate prin teleconferinţă. Înregistrările video nu vor fi păstrate.

CSM a menţionat că adoptarea Regulamentului este actuală şi necesară. 

Pe parcursul lunii ianuarie 2018 au fost instalate 20 de seturi de sisteme de teleconferinţă, în special, 15 seturi în cadrul sediilor centrale ale instanţelor de fond, 4 seturi în cadrul curţilor de apel şi un set în cadrul Curţii Supreme de Justiţie, asigurând astfel posibilitatea de a organiza şedinţe de judecată cu participarea de la distanţă.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării