main logo
377

Ședință nouă în dosarul lui Petic: Avocații cer anularea procesului

La Taraclia a avut loc o nouă ședință de judecată, în cel de-al doilea dosar intentat pe numele lui Gheorghe Petic, în care este acuzat de huliganism agravat.

Ședință nouă în dosarul lui Petic: Avocații cer anularea procesului

Avocații lui au cerut să fie anulate acțiunile de urmărire penală. Până la începerea ședinței, fostul polițist de frontieră s-a adresat susținătorilor și a reușit să vorbească și cu soția sa, transmite Știri.md cu referire la Tv8.md.

Ședința a avut loc la judecătoria Taraclia, după ce ultima a fost amânată din motiv că la proces nu s-a prezentat victima.

„Nu există niciun impediment care ar putea să mă încurce mai departe să lupt. Lupt și acolo cât pot”, a menționat Gheorghe Petic.

Avocații lui Petic au solicitat ca procesul să fie declarat nul, pentru că dosarul trebuia să fie transmis la organul de urmărire penală din Taraclia, acolo unde ar fi fost comisă infracțiunea. Judecătorii se vor pronunța în privința acestei cereri peste două săptămâni, pe 22 aprilie. Gheorghe Petic este învinuit de huliganism agravat. 

Acesta ar fi amenințat cu arma pe care o deținea o persoană în 2004, aflându-se într-un bar din Taraclia. Ulterior, acesta ar fi tras de câteva ori în automobilul victimei. Dacă va fi recunoscut vinovat el riscă până la 7 ani de închisoare. Petic a calificat acuzațiile drept absurde.

La sfârșitul lunii martie, Gheorghe Petic a fost condamnat, într-un alt dosar, la trei ani și jumătate de închisoare, în penitenciar de tip semi-închis, pentru viol. Fostul polițist de frontieră nu și-a recunoscut vina și numește dosarul unul politic, pornit după ce ar fi deconspirat o schemă de contrabandă cu țigări de peste Prut.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării