main logo
723

Şedinţa de judecată în dosarul Antifa a fost amânată pentru toamnă

Şedinţa de judecată în dosarul "Antifa", preconizată pentru 23 mai la Judecătoria Râşcani, a fost amânată pentru 4 septembrie, din cauză că judecătorul Victor Sandu s-a îmbolnăvit.

Şedinţa de judecată în dosarul Antifa a fost amânată pentru toamnă

Surse din cadrul cancelariei judecătoriei au comunicat pentru Infotag că în anul curent a avut loc o singură şedinţă în acest dosar, în februarie. Audierile însă au început în aprilie 2015.

Dosarul, care a devenit cunoscut în ajunul alegerilor parlamentare din 2014, a fost pornit la solicitarea reprezentanţilor Ministerului de Interne (inclusiv a şefului adjunct al Inspectoratului General al Poliţiei, Gheorghe Cavcaliuc), care au acuzat patru tineri din Chişinău de "pregătirea unei lovituri de stat". Ei au fost ţinuţi în arest cinci luni. 

Comentând la 26 noiembrie 2016 arestarea inculpaţilor, liderul de atunci al Partidului Liberal Democrat, Vlad Filat, a declarat că "Antifa şi omul de afaceri Renato Usatîi reprezintă un proiect al serviciilor speciale ruseşti, numit "Moldova". Scopul lor este să destabilizeze situaţia din republică şi să o îndepărteze de la cursul european".

A doua zi, Curtea de Apel Chişinău a examinat cererea CEC, cu o zi înainte de alegeri, şi a eliminat din cursa electorală partidul Patria, condus de Usatîi.

Unul dintre figuranţii dosarului, Pavel Grigorciuc, a scris pe reţelele sociale că dosarul "Antifa" este unul motivat politic.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării