main logo
488

Ședința CSP, amânată din lipsă de cvorum: A durat 40 de secunde

Consiliul Superior al Procurorilor s-a întrunit în ședință matinală astăzi. Pe ordinea de zi au fost incluse 12 proiecte, primul fiind cu referire la ordinul procurorului general interimar, Ion Munteanu, cu privire la asigurarea interimatului funcției de adjunct al procurorului-șef al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale.

Ședința CSP, amânată din lipsă de cvorum: A durat 40 de secunde

În cele din urmă, ședința s-a încheiat după primele 40 de secunde din lipsă de cvorum. Angela Motuzoc a declarat că nu toți membrii CSP au venit la ședința planificată acum câteva zile, transmite Știri.md cu referire la Realitatea.

„După cum Dvs. ați văzut în ședința anterioară, data ședinței a fost anunțață pentru ziua de azi. În lipsa unor membri ai CSP la ședința de azi, suntem în situația impunerii să fie amânată această ședință. Pe parcurs veți fi informați când va fi următoarea ședință și, respectiv, invitați la acea ședință. Cerem scuze pentru incomoditățile create pentru Dvs. Nu este nici cel mai bun drum azi, dar asta este situația. Nu toți ne-au onorat cu prezența. Ședința se declară închisă”, a declarat Motuzoc la începutul ședinței.

De la ședință a lipsit inclusiv ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco.

Între timp, amintim că la PCCOCS se caută și șef al instituției, nu doar șef adjunct. Comisia specială de preselecție a candidaților la funcția de procuror-șef al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) s-a întrunit luni, 23 ianuarie curent, în ședință închisă, pentru a examina dosarele candidaților prin prisma criteriilor de eligibilitate. Trei candidați au fost admiși la proba interviului. Este vorba despre Andrei Mațco, Eugeniu Rurac și Sergiu Russu.

Astfel, cei trei candidați au fost admiși pentru a doua etapă a preselecției. Comisia a mai stabilit intervievarea lor pe data de 1 februarie 2023, începând cu ora 10:00, în sediul CSP.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării