main logo
506

Sectorul zootehnic, în declin: Tot mai puține animale în ferme și gospodării

Potrivit Biroului Naţional de Statistică, în primele şase luni ale acestui an a scăzut considerabil numărul de animale crescute atât în ferme cât şi în gospodăriile particulare.

Sectorul zootehnic, în declin: Tot mai puține animale în ferme

Potrivit Biroului Naţional de Statistică, în primele şase luni ale acestui an, numărul de bovine crescute în întreprinderile agricole şi gospodăriile particulare a scăzut cu peste un procent, de la aproximativ 108 mii la 106 mii de capete, transmite Știri.md cu referire la Tvr Moldova

S-a diminuat uşor şi numărul porcinelor. 

Astfel, dacă în perioada ianuarie-iunie anul trecut, în Republica Moldova erau crescuţi aproape 390 de mii de porci, în 2022 numărul acestora a scăzut la peste 386 de mii. 

În scădere cu patru la sută este şi numărul ovinelor şi caprinelor. Astfel, dacă în perioada ianuarie-iunie 2021 în fermele şi gospodăriile particulare din ţară erau aproximativ 640 de mii de oi şi capre, anul acesta, numărul lor s-a redus la 613 mii. 

Cu aproape 7% a scăzut şi numărul păsărilor din fermele avicole, de la 4,7 milioane, câte erau în prima jumătate a anului trecut, la 4,4 milioane în 2022. 

Ca urmare a scăderii şeptelului, s-a diminuat şi producţia de carne, de la 81 de mii 500 de tone, la 77 de mii 400 de tone, în acelaşi interval de timp. Iar producţia de lapte a scăzut cu peste 12 procente, de la 153 de mii de tone la 137 de mii. 

În schimb, a crescut cantitatea de ouă produse în prima jumătate a acestui an, de la 309 milioane de bucăţi la 316 milioane.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării