Secretele celor mai gustoase chiftele. Rețeta veche din anul 1935
Chiftelele fac parte din categoria celor mai iubite preparate din bucătăria tradițională, iar dacă te gândești să prepari astfel de delicatese, ce-ai spune să încerci o rețetă specială, care datează tocmai din anul 1935? Păstrează combinații autentice de ingrediente, transmise din generație în generație, așa că sigur nu vei regreta alegerea.

Secretele celor mai gustoase chiftele
Ce face această rețetă cu adevărat deosebită este combinația între carnea proaspătă de vită, carnea de porc și slănină care oferă un plus de savoare. Mai mult, în loc să fie prăjite în ulei obișnuit, chiftelele sunt rumenite în unt sau untură, ceea ce le conferă o crustă aurie, crocantă și un gust intens. Un alt secret al acestei rețete este pâinea, care se înmoaie în supă de carne înainte de a fi incorporată în compoziție. Această tehnică face chiftelele mai fragede și mai aromate comparativ cu rețetele clasice, transmite Știri.md cu referire la click.ro.
Aceste chiftele pot fi consumate atât calde, cât și reci, în funcție de preferințele fiecăruia. Dacă te-am convins să le încerci, vezi mai jos de ce ingrediente ai nevoie și cum să le pregătești pas cu pas pentru a obține rezultatul perfect!
Ai nevoie de:
- 1 kg carne de vită
- 500 g carne de porc
- Slănină (dacă carnea nu e suficient de grasă)
- 3 cepe
- 2 felii pâine
- 2 legături pătrunjel
- 3 ouă
- sare
- piper
- făină
- unt sau untură
Cum se prepară cele mai gustoase chiftele
Pasul 1. Tai ceapa solzișori și o pui în tigaie la rumenit;
Pasul 2: Pâinea o înmoi în supă de carne, apoi o storci bine;
Pasul 3: Pui în mașina de tomat carnea, slănina, ceapa prăjită, pâinea și pătrunjelul, ouăle, sare și piper, apoi amesteci;
Pasul 4: Formezi în mână chifteluțele, le dai prin făină, apoi le prăjești în unt sau în untură. Poftă bună!