main logo
1077

Sechestru pe fosta cantină a Guvernului și o parte din Casa Presei

După ce au anunțat că au inițiat urmărirea penală în privința unor angajați ai Agenției Proprietății Publice, care ar fi admis privatizarea la prețuri derizorii a fostei cantine a Guvernului și aproape două mii de metri pătrați din „Casa Presei”, procurorii au aplicat sechestru pe aceste bunuri.

Sechestru pe fosta cantină a Guvernului și o parte din Casa Presei

Pe 25 iulie, oamenii legii au obținut mandat judecătoresc pentru aplicarea sechestrului, scrie Rise Moldova, jurnaliștii care au scris investigația care a scos în vileag schema dubioasă de vânzare a bunurilor statului la prețuri mici, transmite Știri.md cu referire la Tv8.md.

Între timp, cumpărătorii imobilelor au reușit să treacă bunurile în proprietatea altor firme. Pe 21 iunie, „Construct Deluxe SRL, firma care a preluat de la stat fosta Cantină a Guvernului, a devenit proprietatea firmei românești „AECM Trade Group” SRL. Conform Registrului Comerțului din România, compania a fost înregistrată în aprilie 2019 în comuna Tânşa, judeţul Iaşi, și îl are unic asociat pe Serghei Adam din Republica Moldova.

„Eu sunt proprietar la mai multe firme. Hai să facem în felul următor – mă eliberez de la discuţii şi revin cu un apel”, le-a spus acesta jurnaliștilor, după care nu a mai răspuns la telefon și nici nu a revenit..

Tot la „AECM Trade Group” a ajuns și firma „Construct Elegant” SRL, care a privatizat o parte din „Casa Presei”.

Pe 24 iunie, Sergiu Glinca, fondatorul și administratorul „Quantum Imobil” – firmă care a privatizat și ea o parte din „Casa Presei”, și-a vândut afacerea. 

Noul proprietar a devenit Constantin Hîncota, care mai deţine şi alte companii din domeniul construcţiilor.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării