644
0
Sechestru pe fosta cantină a Guvernului și o parte din Casa Presei
644
0

După ce au anunțat că au inițiat urmărirea penală în privința unor angajați ai Agenției Proprietății Publice, care ar fi admis privatizarea la prețuri derizorii a fostei cantine a Guvernului și aproape două mii de metri pătrați din „Casa Presei”, procurorii au aplicat sechestru pe aceste bunuri.

Pe 25 iulie, oamenii legii au obținut mandat judecătoresc pentru aplicarea sechestrului, scrie Rise Moldova, jurnaliștii care au scris investigația care a scos în vileag schema dubioasă de vânzare a bunurilor statului la prețuri mici, transmite Știri.md cu referire la Tv8.md.

Între timp, cumpărătorii imobilelor au reușit să treacă bunurile în proprietatea altor firme. Pe 21 iunie, „Construct Deluxe SRL, firma care a preluat de la stat fosta Cantină a Guvernului, a devenit proprietatea firmei românești „AECM Trade Group” SRL. Conform Registrului Comerțului din România, compania a fost înregistrată în aprilie 2019 în comuna Tânşa, judeţul Iaşi, și îl are unic asociat pe Serghei Adam din Republica Moldova.

„Eu sunt proprietar la mai multe firme. Hai să facem în felul următor – mă eliberez de la discuţii şi revin cu un apel”, le-a spus acesta jurnaliștilor, după care nu a mai răspuns la telefon și nici nu a revenit..

Tot la „AECM Trade Group” a ajuns și firma „Construct Elegant” SRL, care a privatizat o parte din „Casa Presei”.

Pe 24 iunie, Sergiu Glinca, fondatorul și administratorul „Quantum Imobil” – firmă care a privatizat și ea o parte din „Casa Presei”, și-a vândut afacerea. 

Noul proprietar a devenit Constantin Hîncota, care mai deţine şi alte companii din domeniul construcţiilor.

Citește și
article image
Sechestru de peste 300 de milioane de lei la compania Air...
0
2761
article image
Surse: Ale cui sunt mașinile de lux și milioanele...
6
15660
article image
Frauda bancară: Sechestru pe 11 mașini de lux și 364 de...
0
4070
article image
Instituțiile mass-media vor putea beneficia de reduceri...
0
96