main logo
4122

Sechestru de peste 300 de milioane de lei la compania Air Moldova

Agenţia pentru recuperarea bunurilor infracţionale a CNA şi Procuratura Anticorupţie au aplicat, în această săptămână, sechestru în valoare de 301,6 milioane de lei pe capitalul statutar al companiei „Air Moldova”.

Sechestru de peste 300 de milioane de lei la compania Air MoldovaFoto: tripadvisor.co.za

Potrivit unui comunicat emis presei, sechestrul a fost aplicat în cadrul unui dosar în care este instrumentată infracțiunea de spălare de bani în proporții deosebit de mari la privatizarea ÎS “Air Moldova”, transmite Știri.md.

"În fapt, este vorba despre un şir de tranzacţii fictive, care au condus la privatizarea companiei aeriene. 
În scopul evitării riscurilor de înstrăinare a patrimoniului companiei, aplicarea sechestrului pe capitalul statutar al întreprinderii în valoare de 301,6 milioane de lei", se arată în comunicat.

De menționat că în această săptămână ARBI a indisponibilizat bunuri în valoare de cca 1,8 miliarde de lei.

ARBI este o subdiviziune autonomă a CNA în atribuţiile căreia intră efectuarea investigaţiilor financiare paralele, indisponibilizarea, evaluarea, administrarea şi valorificarea bunurilor infracţionale, precum şi negocierea repatrierii bunurilor infracţionale.

Astăzi, în cadrul unui interviu pentru Kommersant, președintele țării, Igor Dodon, a declarat că este foarte important ca Aeroportul Internațional Chișinău să se întoarcă în proprietatea statului.

"Cred că avem șanse mari să reușim. După aceasta, statul trebuie să ia o decizie: fie păstrează acest bun pentru el însuși, fie anunță un nou concurs. Pentru noi, prioritatea este să reîntoarcem Aeroportul în proprietatea statului", a menționat Igor Dodon.

Știri.md amintește că Procuratura Anticorupție de comun cu Centrul Național Anticorupție, a efectuat 8 percheziții în domiciliile și automobilele unor membri ai Comisiei de concesionare a Aeroportului Internațional Chișinău.

După finalizarea perchezițiilor, persoanele invitate la Procuratura Anticorupție au fost audiate în calitate de bănuiți. Acestea au făcut declarații asupra circumstanțelor cazului, însă nu și-au recunoscut vina.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării