main logo
1563

Se împlinesc 520 de ani de la moartea lui Ștefan cel Mare și Sfânt

La 2 iulie 1504 a decedat Domnitorul Ștefan cel Mare și Sfânt. S-a stins în urma infectării unei răni mai vechi, fiind înmormântat la Mănăstirea Putna.

Se împlinesc 520 de ani de la moartea lui Ștefan cel Mare și SfântImagine simbol

Ștefan cel Mare este considerat o personalitate marcantă a istoriei, înzestrată cu mari calități de om de stat, diplomat și conducător militar, transmite Știri.md cu referire la radiomoldova.md.

În timpul domniei sale, Moldova atinge apogeul dezvoltării statale, cunoscând o perioadă îndelungată de stabilitate internă, prosperitate economică și liniște socială.

Pe plan intern și-a bazat regimul pe o nouă clasă conducătoare formată din oameni proveniți preponderent din mica boierime. Pe plan extern a reușit să ducă o politică realistă, prin impunerea sau susținerea unor conducători favorabili în țările vecine mici - Țara Românească și Hanatul Crimeei - și o politică de alianțe care să nu permită niciuneia din marile țări vecine - Imperiul Otoman, Regatul Poloniei și Regatul Ungariei - să obțină o poziție hegemonică față de Moldova, potrivit site-ului wikipedia.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării