main logo
796

Se fac filme și în Moldova. Soroca a devenit un mare platou de filmare

Filmul, care este o producție moldo-rusă, este despre un tânăr din regiunea transnistreană care încearcă să ajungă în Europa pentru o viață mai bună.

Se fac filme și în Moldova. Soroca a devenit un mare platou de filmare

Camera, motor, acțiune! S-a auzit astăzi la Soroca. Aici, au fost filmate câteva secvențe din film, în care oamenii ies la proteste, cerând unirea cu România și aderarea la Uniunea Europeană, transmite Știri.md cu referire la protv.md.

În calitate de actori au fost invitați chiar localnici, care au primit drapele și pancarde, dar și o remunerare de 200 de lei. Fiind curioși, unii cu greu s-au abținut să nu priveasca la camere, deși asta a fost condiția regizorilor.

Povestea filmului este despre un tânar, care vrea să ajungă în Europa, fiind în căutarea unei vieți mai bune. La scenariu s-a lucrat mai mult de un an și jumătate.

Eugen Marian, regizor din Moldova: „Povestea are loc în ultimele 7 zile înainte de Paște, în săptămâna patimilor. Acestea au o legătură directă cu ultimele zile de viață ale lui Isus Hristos pe pământ. Exista o legătură dintre El cu un adolescent, care vrea să-și soluționeze problemele.”

Filmările au loc în mai multe locații din țară.

Serghei Demenco, regizor din Rusia: „Filmăm în Soroca. Am filmat și pe cale ferată, la 30 de kilometri de aici, Bubulești. Este un loc foarte frumos. 

În mare pare, filmările au loc în Transnistria. Am găsit un loc unic. Am instalat decorațiunile pe un deal, unde locuiește personajul principal împreună cu familia sa. Prima denumire a filmului este „Lapte de pasare”. Aceasta poate să fie modificată. Voi o să aflați de asta.”

Și pentru că este o producție moldo-rusă, două echipe de filmare au participat, din care au făcut parte în jur de 60 de oameni.

Sergiu Pascaru: „- Va fi gata până în mai 2020.”

Regizorii moldoveni promit multe premiere în materie de cinematografie în țara noastră.

Bugetul peliculei este de 700.000 de euro.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării