main logo
3038

Se decide dacă rămâne în arest: Blonschi, în fața magistraților

Astăzi va avea loc o nouă ședință de judecată în dosarul „furtul miliardului”. Anatolie Blonschi, unul dintre figuranții în dosar, dar și apropiat al lui Vladimir Andronachi, ar urma să fie adus din nou în fața magistraților, după ce pe 11 ianuarie avocații au cerut eliberarea acestuia din arest contra unor garanții personale.

Se decide dacă rămâne în arest: Blonschi, în fața magistraților

Pentru asta, trei persoane, care se oferă să-i fie garanți, s-au prezentat la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani. Cererea nu a fost însă examinată, deoarece ședința a fost întreruptă până astăzi, la ora 11:00, transmite Știri.md cu referire la tv8.md.

Printre cei trei, dispuși să dea bani pentru eliberarea lui Blonschi, se numără omul de afaceri Igor Eșanu. Un alt garant este și starețul mănăstirii din Horești. Acesta ne-a spus că a aflat din presă despre revenirea lui Anatolie Blonschi în țară și a venit să le spună judecătorilor de unde îl cunoaște pe inculpat. Cei trei susțin că sunt prieteni foarte buni cu inculpatul, dar au refuzat să spună ce sumă de bani sunt gata să achite instanței pentru eliberarea lui Anatolie Blonschi.

Știri.md amintește că Anatolie Blonschi, un om de încredere al lui Vladimir Andronachi, care a gestionat mai multe afaceri ale fostului deputat democrat, fiind și al doilea figurant în dosarul numit generic „frauda bancară”, s-a predat autorităților moldovenești și a fost plasat în arest preventiv în Penitenciarul nr. 13. Acesta era dat în căutare, urmărirea penală fiind finalizată și transmisă în judecată în lipsa lui.

Ulterior, trei persoane au ajuns la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, pentru a-l elibera pe Anatolie Blonschi, unul din garanții săi fiind un preot.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării