main logo
541

Se cere eliberarea lui Grigorciuc: Este candidat la funcția de consilier

După ce la data de 1 octombrie dosarul pe numele lui Pavel Grigorciuc a fost trimis în judecată de către PCCOCS, avocații activistului cer ca clientul său să fie eliberat de sub arest.

Se cere eliberarea lui Grigorciuc: Este candidat la funcția de consilierFoto: tribuna.md

Unul dintre motivele invocate de avocați este înregistrarea lui Grigorciuc în calitatea de candidat la funcția de consilier municipal, transmite Știri.md cu referire la Unimedia.info.

În acest sens, mâine, 7 octombrie, la Curtea de apel Chișinău va avea loc ședința colegiului care va examina demersul avocaților activistului civic Pavel Grigorciuc privind eliberarea acestuia de sub arest.

Amintim că Grigorciuc a fost pus sub învinuire pentru acte de huliganism, comise la 11 septembrie curent, însoțite de aplicarea violenței și pricinuirea vătămărilor corporale ușoare procurorului Șendrea Nicu, în timp ce ultimul se afla în preajma Curții de Apel Chișinău.

Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă o pedeapsă sub formă de amendă în sumă de până la 67.500 lei sau pedeapsă cu închisoarea de până la 5 ani.

De menționat că Pavel Grigorciuc este cercetat într-un alt dosar. Acesta este acuzat că l-ar fi lovit pe deputatul Sergiu Sîrbu.

Amintim că deputatul Sergiu Sîrbu a fost internat în spital la data de 21 martie cu contuzie cerebrală, după ce Pavel Grigorciuc l-ar fi bătut.

În reacție, activistul susține că a recurs la acest gest după ce democratul l-a insultat.

Dosarul de învinuire a lui Pavel Grigorciuc a fost trimis în judecată la începutul lunii mai curent. Pavel Grigorciuc riscă amendă sau până la 5 ani închisoare pentru huliganism, săvârşit în stare de recidivă.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării