main logo
1494

Se anunță proteste în Capitală: Poliția va asigura ordinea publică

Pentru ziua de duminică, 19 februarie 2023, în centrul Capitalei vor avea loc proteste.

Se anunță proteste în Capitală: Poliția va asigura ordinea publicăFoto: știri.md

Astfel, mâine, Poliția va asigura ordinea și securitatea publică, siguranța cetățenilor, fluxul circulației rutiere și buna desfășurare a evenimentului, transmite Știri.md.

În vederea consolidării dialogului cu cetățenii și creșterii gradului de siguranță, Poliția îndeamnă toți participanții la protest să-și exercite dreptul la libera exprimare pe cale pașnică, să se conformeze indicațiilor oamenilor legii, restricțiilor impuse de autorități, să nu vină cu mesaje care instigă la agresiune, violență sau alt gen de acțiuni periculoase pentru siguranța cetățenilor.

Poliția nu va tolera nicio formă de provocare sau agresiune, inclusiv asupra angajaților săi.

Persoanele care nu respectă conduita impusă de legea cu privire la întruniri, instigă sau comit acte de violență, dezordini sau destabilizări vor purta răspundere conform legislației.

Amintim organizatorilor că sunt responsabili de comportamentul manifestat de participanți și desfășurarea întrunirii în sine, tot ei fiind obligați să comunice participanților limitele cadrului legal, dar și cum pot avea grijă de propria siguranță. Totodată, solicităm să nu admită participarea la protest a persoanelor minore, fără însoțitor.

Participanții la întrunire sunt obligați:

- să respecte legislația, ordinea publică și cererile legitime ale organizatorilor;

- să se abțină de la acțiuni care pot împiedica desfășurarea întrunirii și de la incitarea la astfel de acțiuni;

- să părăsească întrunirea la cererea organizatorului și/sau a reprezentantului autorității administrației publice locale ori a organului de poliție; în timpul întrunirii să nu dețină arme, obiecte explozive, substanțe interzise sau alte obiecte ce pot pune în pericol viața sau sănătatea oamenilor.

Transportatorii auto care intenționează să aducă persoane din diferite localități spre Capitală, sunt îndemnați să se asigure că au toate actele în regulă. În timpul deplasării să respecte prevederile Regulamentului circulației rutiere, să nu pună în pericol pasagerii sau alți participanți la trafic. Solicităm ca imediat după debarcarea persoanelor, să nu perturbeze traficul în Chișinău, iar unitățile de transport să fie parcate în locurile special amenajate și să nu blocheze căile de acces.

Forțele de ordine vor interveni și vor descuraja orice acțiune care va pune în pericol siguranța cetățenilor sau a participanților la eveniment.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării