336
0
Scutul de Foc 2019: Peste 1.000 de militari din Moldova, România și SUA participă
336
0

Peste o mie de militari din Republica Moldova, România și SUA participă la exercițiul internațional „Scutul de Foc - 2019”, organizat în perioada 16 — 20 septembrie 2019, la Centrul de Instruire al Armatei Naţionale

Foto: army.md

Antrenamentele au ca obiectiv pregătirea subunităţilor Armatei Naţionale şi creşterea interoperabilității militarilor din ţările participante, transmite Știri.md. 

Potrivit Ministerului Apărării, la exerciţiu sunt antrenate circa 150 de unităţi de tehnică militară și sisteme de artilerie, tehnică de geniu, vehicule de teren, camioane şi aparate de zbor.

Ceremonia de deschidere a exerciţiului a avut loc astăzi, în prezenţa comandantului Armatei Naţionale, general de brigadă Igor Gorgan.

Conform scenariului militarii vor executa trageri din rachete antitanc dirijate, aruncătoare de bombe, tunuri, tunuri antitanc, tunuri autopropulsate, tunuri-obuziere, tunuri fără recul antitanc, tunuri antiaeriene, aruncătoare de grenade automate.

Totodată, în cadrul exerciţiului „Scutul de Foc” este planificat şi antrenamentul rezerviştilor Forţelor Armate. Aceştea se vor familiariza cu activitatea, echipamentul şi tehnica din dotarea unităţilor militare.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter