620
1
Scumpirea carburanților i-a scos pe șoferi la protest în PMAN
620
1

Scumpirea carburanților i-a scos pe șoferi în stradă. După ce peste noapte, benzina s-a scumpit cu peste un leu, iar motorina în medie cu 75 de bani, mai mulți automobiliști protestează în Piața Marii Adunări Naționale.

Astăzi, în Piața Marii Adunări Naționale s-au adunat în jur de 150 de șoferi, transmite Știri.md cu referire la Tv8.md

Protestul a început acum o oră. Mai mulți șoferi s-au mobilizat prin intermediul unui grup de pe Facebook. Potrivit organizatorilor, oamenii vor să elaboreze un plan de acțiuni care ar putea duce la ieftinirea carburanților. 

Astfel, ei vor depune două declarații, una la ANRE și alta la Guvern, pentru a cere explicații de la autorități, privind majorarea bruscă a prețurilor.

Șoferii spun că dacă nu vor obține răspuns în decurs de o săptămână, atunci vor bloca mai multe drumuri de importanță națională din afara Capitalei.

Și Consiliul Concurenței a venit cu o reacție în acest sens. Instituția a anunțat că s-a autosesizat și urmează să investigheze dacă a existat sau nu o înțelegere de cartel între companiile petroliere.

Noua metodologie de calculare a prețurilor la produsele petroliere a intrat în vigoare din luna martie. Astfel, agenții economici stabilesc singuri prețurile, reprezentanții ANRE urmărind doar ca acesta să fie cu cel mult 10 la sută mai mare față de cel precedent.


Citește și
article image
Mii de protestatari contestă la Tbilisi guvernul georgian
0
95
article image
Planeta intră în grevă: Oamenii protestează împotriva...
0
122
article image
Protest împotriva reținerii deputatelor: Am lăsat copiii...
0
193
article image
Bărbat ucis cu sânge rece la Vulcănești: Rudele anunță...
0
522