main logo
708

Sculptura unui maestru moldovean, instalată într-o biserică din Rusia

Biserica cu hramul Sfânta Maria Magdalena din satul Ulitkin din regiunea Moscovei a primit în dar de la renumitul sculptor moldovean Constantin Constantinov sculptura "Sfântul Înger".

Sculptura unui maestru moldovean, instalată într-o biserică din RusiaPoza simbol

Potrivit agenţiei Infotag cu referire la surse din cadrul Ambasadei Moldovei la Moscova, sculptura a fost transmisă în cadrul vizitei delegaţiei moldoveneşti la biserică, la invitaţia parohului bisericii, protoiereul Andrei, cu ocazia hramului lăcaşului sfânt, transmite Știri.md.

Biserica a fost construită în 1748 prin eforturile Mariei Cantemir în cinstea sfintei mironosiţe Maria Magdalena. Ea a fost fiica renumitului domnitor al Moldovei, Dimitrie Cantemir, care a fost invitat în slujba rusească de către Petru cel Mare. În 1934, biserica a fost închisă, în anii '60 au fost distruse trapeza şi clopotniţa. Restaurarea bisericii a început în 1997, când s-a format o comunitate bisericească.

Infotag precizează:Constantin Constantinov are 76 de ani. Este academician al Academiei Ortodoxe Ruse de Ştiinţe şi Arte. A fost distins cu Asociaţia Internaţională a Prieteniei şi Cooperării "Moldova şi Rusia" cu însemnul de onoare "Antioh Cantemir" pentru consolidarea prieteniei cu Rusia. Este autor a numeroase sculpturi şi monumente. Lucrările sale face parte din colecţiile muzeelor din Moldova, Rusia, Uzbekistan, Ucraina şi ale galeriilor private din SUA, Canada, Italia, Japonia, Israel, Turcia, Germania.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării