7 aug, 2019 12:52
410
0
Sculptura unui maestru moldovean, instalată într-o biserică din Rusia
7 aug, 2019 12:52
410
0

Biserica cu hramul Sfânta Maria Magdalena din satul Ulitkin din regiunea Moscovei a primit în dar de la renumitul sculptor moldovean Constantin Constantinov sculptura "Sfântul Înger".

Poza simbol

Potrivit agenţiei Infotag cu referire la surse din cadrul Ambasadei Moldovei la Moscova, sculptura a fost transmisă în cadrul vizitei delegaţiei moldoveneşti la biserică, la invitaţia parohului bisericii, protoiereul Andrei, cu ocazia hramului lăcaşului sfânt, transmite Știri.md.

Biserica a fost construită în 1748 prin eforturile Mariei Cantemir în cinstea sfintei mironosiţe Maria Magdalena. Ea a fost fiica renumitului domnitor al Moldovei, Dimitrie Cantemir, care a fost invitat în slujba rusească de către Petru cel Mare. În 1934, biserica a fost închisă, în anii '60 au fost distruse trapeza şi clopotniţa. Restaurarea bisericii a început în 1997, când s-a format o comunitate bisericească.

Infotag precizează:Constantin Constantinov are 76 de ani. Este academician al Academiei Ortodoxe Ruse de Ştiinţe şi Arte. A fost distins cu Asociaţia Internaţională a Prieteniei şi Cooperării "Moldova şi Rusia" cu însemnul de onoare "Antioh Cantemir" pentru consolidarea prieteniei cu Rusia. Este autor a numeroase sculpturi şi monumente. Lucrările sale face parte din colecţiile muzeelor din Moldova, Rusia, Uzbekistan, Ucraina şi ale galeriilor private din SUA, Canada, Italia, Japonia, Israel, Turcia, Germania.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter