main logo
582

Scuarul Maria Drăgan inaugurat acum 2 ani este din nou în reparaţii

Inaugurat acum doi ani, scuarul panoramic de pe strada Maria Drăgan din Capitală este din nou în reparaţii.

Scuarul Maria Drăgan inaugurat acum 2 ani este din nou în reparaţii

Potrivit responsabililor de la primărie, intervenţiile au fost necesare din motiv că există pericol de alunecări de teren, transmite Știri.md cu referire la publika.md.

Localnicii sunt supăraţi pe autorităţi că intervin de câteva ori pe un loc şi doar cheltuie banii municipali.

''Se vede că atunci specialiştii nu au luat probe şi gata, iar trebuie de reconstruit şi iar bani.''

''Eu cred că trebuia atunci de făcut investigaţiile astea geologice şi respectiv să proiecteze, să vadă, se permite sau nu. Dar acuma, ei după ce au făcut, s-au investit foarte mulţi bani, ce s-o primit?''

Contactat de postul nostru de televiziune, şeful direcţiei amenajare şi mediu, Vasile Efros ne-a comunicat că sunt în aşteptarea rezultatelor experţilor, pentru a vedea care ar putea să fie următorii paşi.

''Acum am scos presiunea şi un expert lucrează la un studiu, au fost făcute forări şi lucrează la un studiu ca să ne spună exact care este motivul. Şi în funcţie de asta o să ne dea soluţia pentru a opri acest fenomen, inclusiv cu construcţia unui perete de sprijin.'', a declarat Vasile Efros, şeful Direcţiei Amenajare şi Mediu.

Întrebat de ce nu s-au făcut aceste lucrări acum doi, când scuarul a fost reabilitat în totalitate, acesta ne-a spus că atunci nu erau motive de îngrijorare.

Cât despre porţiunea unde este amenajat terenul de sport, Efros ne-a spus că este o zonă fără probleme.

''Din calculele experţilor, acolo zona nu este în pericol, doar aici unde s-a săpat. Şi respectiv acolo a fost organizat acest complex sportiv şi un trotuar de acces care lipsea.''

Terenul de sport ar urma să fie gata săptămâna viitoare. Pentru amenajarea acestuia, primăria a alocat din buget în jur 700 de mii de lei.

Anterior, pentru reabilitarea scuarului din Strada Maria Drăgan au fost investiţi peste trei milioane de lei.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării