main logo
480

Scuarul de pe strada București din Capitală are un nou aspect

Scuarul din strada București, 68, în fața sediului Direcției cultură a Capitalei, are un nou aspect.

Scuarul de pe strada București din Capitală are un nou aspectScuarul de pe strada București din Capitală are un nou aspect

În acest perimetru au fost instalate mai multe bănci și coșuri de gunoi, lucrările fiind executate în cadrul Proiectului „București, 68 – scuar cultural”, care a fost înaintat pentru finanțare din contul Bugetului Civil în anul 2017, transmite Știri.md cu referire la IPN.

Șeful Secției amenajare și salubrizare a Direcției locativ-comunale și amenajare, Vasile Efros, a declarat pentru IPN că, pe lângă mobilierul stradal, au fost instalate și bariere, pentru a împiedica parcarea mașinilor în această zonă.

Valoarea proiectului este de circa 30.000 de lei.

Vasile Efros a menționat că printre proiectele propuse spre finanțare din Bugetul Civil se regăsesc mai multe propuneri  de amenajare a terenurilor de joacă în curțile blocurilor locative, dar și altele.

Bugetarea civilă este un mecanism instituit de către Primăria municipiului Chișinău prin care acordă finanțare pentru inițiativele propuse de orășeni. Proiectele înainte de cetățeni sunt selectate ca urmare a votului online sau în incinta Primăriei. 

În 2018, din bugetul municipiului Chișinău pentru implementarea bugetării civile au fost alocate trei milioane lei.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării