main logo
646

Scriitoarea Tatiana Țîbuleac a primit Ordinul Republicii: Premiul i-a fost adus la Paris de Maia Sandu

Scriitoarei Tatiana Țîbuleac a primit într-un sfârșit „Ordinul Republicii”, care i-a fost conferit toamna trecută. Premiul i-a fost adus la Paris chiar de șefa statului Maia Sandu.

Scriitoarea Tatiana Țîbuleac a primit Ordinul Republicii

„I-am mulțumit Tatianei pentru că, deși e stabilită în capitala franceză de mai mulți ani, rămâne alături de Moldova și scrie în limba română. Iar prin Premiul European pentru Literatură, de care s-a învrednicit în 2019, și prin romanele ce-i sunt traduse în zeci de țări, duce faima Moldovei în lume și ne include în circuitul literar european. Îi doresc mult succes și multe noi titluri – și vreau să știe, o dată în plus, că ne mândrim cu ea”, a punctat Maia Sandu, transmite Știri.md cu referire la realitatea.md.

Scriitoarei Tatiana Țîbuleac este una dintre cele 30 de personalități decorate cu prilejul celor 30 de ani de la proclamarea Independenței țării noastre. Distincția este dovada succeselor profesionale de excepție, obținute de conaționala noastră, dar și a contribuției ei la promovarea imaginii Republicii Moldova în lume.

  

Spune-ne opinia ta

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării