main logo
648

Scopul celor 2 frați din Germania care au ajuns în Moldova pe biciclete

Vacanța de vară poate fi și altfel, decât odihna pe plajele însorite. Doi frați din Germania, profesori de meserie, și-au dedicat timpul liber pentru a face o faptă de caritate.

Scopul celor 2 frați din Germania care au ajuns în Moldova pe biciclete

Aceștia au urcat pe biciclete și au venit din țara lor natală în Republica Moldova. Totul – pentru a aduna bani pe care urmează să-i doneze unor copii fără părinți. În drumul lor de 2 mii 500 de kilometri au reușit să strângă deja 10 mii de euro.

Aventura caritabilă, pe două roți, a fraților Klaus și Hannes a început acum două săptămâni, dintr-un orășel aflat lângă capitala Germaniei, transmite Știri.md cu referire la Tv8.md.

Klaus, profesor: „Scopul a fost de a oferi suport financiar copiilor orfani din DonBosco din Chișinău. Până acum am reușit să adunăm 10 mii de euro, pe care i-am primit în mare parte de la prieteni și colegi din Elveția și Germania”.

Cel care a venit cu ideea cursei de caritate este Klaus, profesor de fizică și biologie în Elveția. Iar fratele său mai mic, Hannes, și el profesor, a acceptat-o fără să mai stea pe gânduri. Și… au pornit la drum. Unul lung, care a numărat peste 2 500 de km, până la Chișinău.

Hannes, profesor: „Am călătorit prin Austria, Slovenia, Serbia, Croația și ulterior România, iar acum Moldova”.

Cei doi frați au creat și un blog, unde povestesc despre peripețiile lor și cum pot fi făcute donațiile pentru copiii din Moldova. În timpul călătoriei, au întâlnit și oameni cu sufletul mare, care nu i-au lăsat să plece cu mâinile goale.

Klaus, profesor: „Oamenii sunt extrem de săritori la nevoie. Ne întrebau de unde venim, ce pot să facă pentru noi. Am primit cadouri. Un pepene verde și o sticlă cu apă”.

Hannes, profesor: „Eu cred că Moldova este o țară extrem de frumoasă. Nu prea mă așteptam la acest lucru, asta pentru că nu prea citești în ziarele germane despre Moldova. Este drăguț, curat aici, șoferi buni și drumuri foarte bune”.

Aceștia au gustat din plăcinte, vinul moldovenesc și legumele culese direct de pe dealuri Moldovei.

Hannes, profesor: „Am încercat pepene verde și sunt extrem de buni, chiar direct pe marginea străzii”.

În doar 2 zile de când au ajuns în Republica Moldova, bicicliștii au vizitat mai multe zone turistice. Au fost cuceriți de complexul Orheiul Vechi.

Hannes, profesor: „Am fost ieri, să-l vedem. A fost impresionant, peisajul, mănăstirea subterană”.

Klaus și Hannes nu se opresc la acest proiect și spun că vor continua să facă acte de caritate pentru oamenii necăjiți din Republica Moldova.

Hannes, profesor: „Ne-am gândit la câteva proiecte și pentru anul viitor aici, pentru că este frumos aici și mulți oameni buni în jurul nostru. Poate vom reveni cu familiile noastre”.

Donațiile pentru copiii orfani pot fi făcute până la sfârșitul acestei luni. În Germania, cei doi frați se vor întoarce cu trenul.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării