main logo
1179

Școlile din R. Moldova vor avea mai mulți psihologi și personal auxiliar

În școlile din R. Moldova vor fi instituite funcții suplimentare de psiholog, cadre didactice de sprijin, contabili, directori adjuncți și alt personal auxiliar.

Școlile din R. Moldova vor avea mai mulți psihologi și personal auxiliarImagine simbol

Un ordin în acest sens a fost semnat de către ministrul Educației și Cercetării, Dan Perciun, și contrasemnat de ministrul Justiției, Veronica Mihailov-Moraru. Conform noilor prevederi ale documentului, a fost revizuit numărul de funcții de director adjunct, precum și exclusă limita maximă de șase unități, transmite Știri.md cu referire la Deschide.md.

Acest lucru va permite instituțiilor de învățământ cu profil și celor cu un număr mare de elevi - să asigure un management mai eficient.

De asemenea, a fost majorat numărul de posturi pentru funcția de psiholog, fiind oferită posibilitatea și școlilor de până la 200 de elevi de a angaja psihologi.

Totodată, instituțiile pot apela la Serviciul raional/municipal de asistență psihopedagogică (SAP) pentru a li se oferi specialiști calificați.

„Școlile cu un număr mai mare de 641 de elevi pot angaja o unitate de cadru didactic de sprijin la momentul identificării necesității pentru cel puțin un copil. A fost inclusă și funcția de secretar pentru școlile de până la 200 de elevi, fiind majorat și numărul maxim de contabili pentru instituțiile de învățământ care sunt la autogestiune și nu folosesc serviciile contabilității centralizate. Pentru instituțiile cu profil de arte a fost instituită funcția de acordor de instrumente muzicale”, este specificat în noua prevedere.

De menționat că schema de încadrare a personalului în instituţiile publice de învăţământ se elaborează în fiecare an de către directorul instituţiei, se avizează de Consiliul de administraţie al școlii şi se aprobă de organul local de specialitate în domeniul învăţământului/fondator, în limita normelor de personal stabilite prin prezentul ordin și al bugetului aprobat pentru instituție.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării