main logo
387

Școlile din Bălți au fost supuse unor expertize tehnice

Școlile din Bălți au fost supuse unor expertize tehnice. Imobilele au fost evaluate de specialiști de la Chișinău.

Școlile din Bălți au fost supuse unor expertize tehnice

Decizia de a desfășura expertiza tehnică a fost luată de administrația locală încă în luna mai curent, după ce în două școli din oraș s-a prăbușit o parte din pod. Pentru expertiză, din bugetul local au fost alocate 530 mii de lei, transmite Știri.md cu referire la moldpres.

Multe dintre școlile din Bălți au fost construite în anii 50 – 60, iar autoritățile locale au recunoscut anterior că în unele cazuri termenul lor de exploatare a fost depășit.

Viceprimarul municipiul Bălți, Ghenadii Șmulschii, a declarat pentru BTV că experții au prezentat rezultatele expertizei efectuate la Liceul Teoretic „N. Gogol”, acolo unde în prezent au loc lucrări de reparație a unei părți a acoperișului. Potrivit experților, la etajul doi al blocului în care au loc lucrările nu pot fi desfășurate ore. În aceste condiții, responsabilii urmează să decidă unde vor fi transferați elevii pe perioada desfășurării lucrărilor.

În Bălți activează 24 de școli și 35 de grădinițe. În acest an, pentru reparația școlilor din Bălți a fost alocată suma de 13 mln de lei. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării