main logo
534

Școală radioactivă din SUA, închisă: 3 copii au murit de cancer

O școală din statul american Ohio a fost închisă pentru tot restul anului școlar, după ce autoritățile au descoperit că este contaminată cu substanțe radioactive.

Școală radioactivă din SUA, închisă: 3 copii au murit de cancer

Oficialii spun că un instrument de monitorizare a calității aerului a detectat uraniu îmbogățit și neptuniu 237 la școala Zahn's Corner Middle School, din localitatea Piketon, în sudul statului Ohio, transmite Știri.md cu referire la digi24.ro.

La această școală învață peste 300 de elevi și predau 25 de profesori. Cel mai probabil, contaminarea radioactivă provine de la o centrală nucleară care fabrica arme cu uraniu pentru Departamentul de Energie și care a fost închisă în 2001.

„Nu există un manual care să ne spună cum să procedăm într-o asemenea situație. Încercăm să ne descurcăm din mers”, a declarat un oficial al poliției.

Școala va rămâne închisă până când „sursa, răspândirea și nivelul de contaminare, precum și riscul de hazard pentru sănătatea publică și mediu vor fi eliminate”.

„După Războiul Rece, fabricarea armelor cu uraniu îmbogățit a fost suspendată, iar facilitățile în care acestea erau produse au fost închiriate sectorului privat. În 2001, toate operațiunile de îmbogățire a uraniului au fost suspendate”, a declarat Departamentul de Energie.

În ultimii cinci ani, cinci copii au fost diagnosticați cu cancer, iar trei dintre ei au murit. „Este vorba despre un cancer genetic? Este cauzat de mediu? Nu sunt medic. Însă acesta nu este un joc, știți? Vorbim de viețile oamenilor”, a declarat Jennifer Chandler, membră a consiliului local din Piketon.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării