main logo
809

Școala Profesională Nisporeni, dotată cu laborator de microvinificaţie

Şcoala profesională din Nisporeni a fost dotată cu un nou laborator de microvinificaţie în cadrul programului guvernamental "Filiera Vinului", finanţat din sursele Băncii Europene de Investiţii.

Școala Profesională Nisporeni, dotată cu laborator de microvinificaţie

Potrivit Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Rurale şi Mediului, deschiderea laboratorului didactic este o ultimă fază din proiectul investiţional de modernizare a Şcolii profesionale din Nisporeni, transmite Știri.md cu referire la Infotag.md

Instituţia de învăţământ a fost dotată şi cu echipamente IT şi utilajele necesare pentru clasele şi laboratoarele de specialitate unde pot fi desfăşurate instruiri ce ţin de tot procesul tehnologic de cultivare a viţei-de-vie şi producerea vinului, inclusiv altoirea butaşilor.

Marţi, la inaugurare, ministrul Nicolae Ciubuc a spus că acest laborator este important atât pentru elevii şcolilor profesionale, care vor continua să-şi sporească gradul de calificare în domeniu, cât şi pentru cei peste 600 de viticultori şi vinificatori din regiune, care vor putea efectua testări ale vinurilor, în special pentru aprecieri olfactive, cromatice şi gustative".

În acelaşi timp, vinificatorii din regiune vor beneficia de instruiri în cadrul unor cursuri de calificare sau unor sesiuni de consultare, care le vor ajuta să însuşească tehnologiile moderne de creştere şi procesare a strugurilor.

Pentru construirea şi dotarea laboratorului dar şi pentru achiziţionarea tractoarelor şi a utilajelor necesare pentru prelucrarea plantaţiei de viţă-de-vie aflată în gestiunea şcolii, s-au făcut investiţii de 750 mii euro. Un alt laborator de acest fel a fost reabilitat şi dotat anterior la Universitatea Tehnică a Moldovei.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării