main logo
317

Școala Bărbăției: Peste 1.000 de elevi din țară vor fi instruiți de salvatori și pompieri

Peste 1.000 de elevi din toată țara vor participa la tabăra de vară Școala Bărbăției cu genericul “Împreună reducem riscurile”, ediția 2019.

Peste 1.000 de elevi din țară vor fi instruiți de salvatori și pompieri

Astfel, elevii claselor a 10-a vor fi instruiți practic în domeniul prevenirii riscurilor de salvatori și pompieri, transmite Știri.md.

Pe parcursul a două zile, copii vor lua parte la  mai multe concursuri practice: “Ștafeta Combinată”, Desfășurare de luptă, dar și competiții creative cu genericul “Cartea de vizită”, „Lecții de viață” și „Prin obiectiv”. 

Mai mult, pe parcursul zilelor partcicipanții își  vor testa abilitățile de lucru în echipă și comunicare trecând prin teste psihologice prin intermediul concursului “Ghidează și salvează”, dar și vor învăța să îmbrace echipamentul pompierilor contra cronometru prin participarea la proba “Echiparea”. 

Toate etapele taberei Școala Bărbăției au drept scop pregătirea tinerii generații în domeniul bazelor securității vieții, iar elevii vor fi gata să reacționeze corect în orice situație de risc. 

Tabara de vară cu genericul “Împreună reducem riscurile” este desfășurată de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență în parteneriat cu Ministerul Educaţiei, Culturii și Cercetării pentru al treilea an consecutiv. 

Activități similare vor fi desfășurate în perioada 8-18 mai la nivel regional în raioanele Orhei, Căușeni, Hîncești, Soroca, Edineț, Chișinău, UTA Gagauzia, Ungheni și Cahul. 

În total la Școala Bărbăției vor participa 89 de echipe din întreagă țară.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării