main logo
5970

Schemă de corupție, deconspirată de CNA: Un avocat, reținut pentru 72 de ore

Ofițerii CNA continuă efectuarea perchezițiilor la oficiile persoanelor implicate în comiterea infracțiunilor de trafic de influență și corupere activă, la moment fiind pornite nouă cauze penale.

Schemă de corupție, deconspirată de CNA: Un avocat, reținutFoto: Cna.md

Potrivit CNA, până la această oră, în urma acțiunilor de urmărire penală, au fost ridicate mai multe dispozitive electronice cu informații relevante pentru cauzele penale, dar și documente care se referă la activitatea coruptibilă, transmite Știri.md. 

Amintim că persoanele vizate, prevalându-se de presupusa influență și făcând uz de cunoștințele lor care activează în cadrul instanțelor de judecată de diferit nivel ierarhic, ar fi acceptat și primit bani în proporții deosebit de mari de la persoane cointeresate, destinați influențării judecătorilor Judecătoriei Chișinău și Curții de Apel Chișinău, pentru pronunțarea unor hotărâri sau decizii favorabile părților cointeresate.

Un avocat a fost reținut pentru 72 de ore, iar în privința celorlalte persoane acțiunile de urmărire penală continuă. 

Oamenii legii amintesc că orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive și irevocabile de judecată.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării