main logo
3032

Schema cu accidente rutiere: Un tânăr, condamnat la 7 ani de închisoare

Un tânăr ucrainean de 25 de ani, membru al grupării specializate cu „accidente rutiere”, a fost condamnat la șapte ani de închisoare, cu amendă în mărime de 125.000 de lei.

Schema cu accidente rutiere: Un tânăr, condamnat la 7 ani de închisoareImagine simbol

Potrivit Procuraturii Generale, în octombrie 2023, inculpatul, acționând de comun acord cu alte persoane, care sunt în curs identificare, repartizând rolurile între ele, s-au organizat pentru a comite mai multe infracțiuni, transmite Știri.md.

Mai exact, în seara de 17 octombrie 2023, inculpatul și complicii săi au contactat-o telefonic pe o femeie și, comunicându-i informația eronată că nora acesteia s-ar face vinovată de comiterea unui accident rutier soldat cu victime, sub pretextul achitării prejudiciului persoanelor ce ar fi suferit în rezultatul presupusului accident rutier, i-au solicitat transmiterea imediată a unei sume de bani.

Ulterior, continuându-și acțiunile sale infracționale prin menținerea în eroare, tot atunci, la adresa domiciliului victimei, s-a prezentat inculpatul, care a primit de la victimă 20.000 de euro, 700 de dolari. A doua zi, inculpatul a sustras de la o altă victimă, prin intermediul aceleiași scheme, încă 100.000 de lei, iar seara, condamnatul a contactat o a treia victimă de la care a sustras 20.000 de euro.

Inculpatul a pledat nevinovat. Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile la Curtea de Apel Chișinău.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării