main logo
5796

Scenariu apocaliptic pentru R. Moldova: Război sau Maidan

În toamnă, Republica Moldova ar putea fi pusă în faţa unei alegeri dificile - "războiul sau maidanul", consideră expertul şi istoricul ucrainean Andrei Ganja.

Scenariu apocaliptic pentru R. Moldova: Război sau Maidan

Potrivit agenţiei Infotag, într-un articol publicat pe site-ul agenţiei de presă ruse "Regnum", el a menţionat că, în cazul în care Partidul Platforma DA al lui Andrei Năstase va câştiga alegerile parlamentare, "ar putea urma o acutizare a situaţiei politice la Nistru, mai exact vor fi tentative de "a readuce" cu forţa Transnistria la Patria Moldova, adică va fi război".

În opinia expertului, Năstase "a urcat" pe cel mai popular val politic actual, cel antioligarhic, în afară de care în portofoliul său mai are: integrarea europeană în perspectivă, integrarea cu România în viitorul apropiat şi sfârşitul "tulburărilor transnistrene", adică alipirea teritoriului Transnistriei".

„Toate acestea sunt apreciate de alegători, aşa că "rezerva populistă" a lui Năstase în luptele electorale ulterioare este mare. În acest timp Dodon (preşedintele Moldovei, liderul de factor al Partidului Socialiştilor - "I.") îşi epuizează în mod clar "resursa electorală". De aceea, şansele lui Năstase sunt mai preferate în acest moment", a spus el.

Potrivit lui, dacă totuşi câştigă Dodon, atunci "ar putea urma nerecunoaşterea rezultatelor alegerilor cu alte acţiuni de nesupunere civile şi luarea puterii cu forţa, adică Maidanul".

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării