main logo
4486

Scenariile prevăzute pentru elevii care vor susține Bacalaureatul

Elevii care, anul acesta, absolvesc clasele a XII și urmează să susțină examenele de Bacalaureat, ar putea să aleagă din două scenarii, anunțate de Igor Dodon.

Scenariile prevăzute pentru elevii care vor susține Bacalaureatul

Potrivit șefului statului, deocamdată nu a fost luată o decizie în acest sens, dar, cu toate acestea, Dodon a spus că sunt discutate 2 scenarii, transmite Știri.md.

„Bacalaureatul este necesar pentru cei care vor să meargă la studii în afara țării. Noi știm că mai mulți elevi din R. Moldova aleg să-și facă studiile în România și acolo ei vor fi nevoiți să prezinte rezultatele examenelor, de aceea, dacă noi am interzice BAC-ul din acest an, noi am pune în pericol posibilitatea unor elevi care vor să meargă la studii în afara țării. Totuși, cel mai probabil este că elevii vor susține Bacalaureatul. 

În ceea ce ține de elevii care vor să-și continue studiile în interiorul țării, președintele a spus că aceștia o vor putea face și fără de a susține examenele.

„Ei vor putea fi înmatriculați nu în baza Bacalaureatului, dar în baza notelor acumulate în perioada de studii”.

Cu toate acestea, Igor Dodon a reiterat faptul că o decizie finală în acest sens, deocamdată, nu a fost luată de autorități și a îndemnat elevii să se pregătească în continuare pentru examene.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării