main logo
486

Scandalul de pe strada Dimo. Primăria: Lucrările, suspendate

După scandalul de pe strada Dimo unde mai mulți orășeni s-au plâns că le este distrus parcul ca să fie construit un complex locativ, primăria a dispus că lucrările să fie suspendate.

Scandalul de pe strada Dimo. Primăria: Lucrările, suspendate

Cu toate acestea, oamenii susțin că de dimineață muncitorii încă roiau pe acolo. Funcționarii urmează să investigheze cât de corect a fost dat în arendă terenul, iar joi problema să fie discutată la Consiliul Municipal, transmite Știri.md cu referire la protv.md.

Primarul interimar al Capitalei, Ruslan Codreanu, susține că a semnat aseară o dispoziție prin care a cerut ca lucrările de pe strada Dimo 7/3 să fie suspendate. 

Ruslan Codreanu, primarul interimar al Capitalei: „Voi iniția și o anchetă de serviciu cum s-a ajuns să se facă schimbul acesta de terenuri de arendă, unde s-a pierdut decizia consiliului din 2016. Vom clarifica și avizele care sunt de la instituțiile de resort cu defrișarea copacilor”.

Codreanu a spus că s-a ajuns în această situație după o decizie a Consiliul Municipal precedent și ca la ultima ședință a acestuia din 2015, s-au votat în jur de 800 de decizii într-o singură noapte.

Ruslan Codreanu, primarul interimar al Capitalei: „În 2016 în calitate de consilier eu am votat să anulăm contractul de arendă. Decizia respectivă ca prin minune s-a pierdut, nu a fost semnată de către secretarul consiliului”.

Locuitorii blocului lângă care urmează să fie construită o clădire cu nouă etaje sunt în continuare revoltați. Ei spun că într-o zi le-au fost tăiați copacii din parc și, deși aseară primarul a emis o decizie de stopare a lucrărilor, dimineața încă se lucra. Muncitorii s-au împrăștiat chiar înainte de venirea celor de la Primărie.

„Câte consilii vor fi încă, câți primari vom chema aici, în anii următori nu știu. Se spune că va fi scos gardul, ce câștigăm noi, niște copaci tăiați dintr-o zonă frumoasă, veche”. 

„Simt că toți au legătură unul cu altul. Toți sunt împotriva noastră”. 

„Așteptam cu mari speranțe să obținem ceva în statul acesta”. 

Nemulțumiți sunt și artiștii plastici care își au studiourile în apropiere.

Mihai Țăruș, artist plastic: „La ce s-au gândit. Noi fără lumină naturală nu lucrăm. O să închidă lumina”. 

Primarul interimar ne-a spus că la ședința de joi a Consiliului Municipal va fi propusă introducerea pe ordinea de zi a unui proiect care prevede anularea deciziei de dare în arendă a terenului de pe strada Dimo. Propunerea va trece dacă va întruni votul a 26 de aleși locali. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării