main logo
500

Scandalul de la Lăstăraș: Directoare, în funcţie. Şi-a luat concediu medical

Directoarea grădiniței nr. 199 „Lăstăraș” din Capitală, Iana Ceaușceac, nu a fost încă suspendată din funcție așa cum a cerut, săptămâna trecută, primarul interimar al capitalei, Ruslan Codreanu, fiindcă a plecat de urgență în concediu medical.

Scandalul de la Lăstăraș: Directoarea și-a luat concediu medical

Anunțul a fost făcut astăzi de Ruslan Codreanu, la ședința Primăriei Chișinău, adăugând că această practică ar fi folosită de toți funcționarii, atunci când au vreo problemă la serviciu, transmite Ştiri.md cu referire la Ziarul Naţional.

Totuși, Codreanu susține că va insista pentru a schimba situația de la această grădiniță, inclusiv prin contractarea unei companii juridice care să reprezinte interesele Primăriei Chișinău: „Voi lupta până în pânzele albe pentru eliberarea din funcție a celor care au comis ilegalități”. 

Menționăm că Iana Ceaușceac este nora fostei directoare a aceleiași instituții timp de 28 de ani, Eugenia Bogașevschi. Fiul acesteia, Dorian, este președintele Asociației obștești „Lăstăraș” care gestionează milioanele de lei colectate anual de la părinți. 

Un raport al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, prezentat anterior la Primărie, arăta că în această grădiniță sunt colectate anual ilegal 14 milioane de lei de la părinți, inclusiv pentru servicii pe care grădinița trebuie să le acorde gratuit. În pofida acestui fapt, blocul alimentar al instituției este în stare deplorabilă.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării