main logo
576

Scandalul bisericesc de la Dereneu: Adepții Mitropoliei Moldovei cer ca preotul să plece din sat

Scandalul dintre adepții Mitropoliei Moldovei și Mitropoliei Basarabiei din satul Dereneu, raionul Călărași, continuă.

Scandalul bisericesc de la Dereneu: Preotul scos cu forța din biserică

După ce Mitropolia Moldovei și a Chișinăului a desemnat un nou paroh la biserica din localitate, iar preotul Florin Marin a fost scos cu forța din biserică de către un grup de enoriași, aceștia vor să-l alunge pe preot și din casă, transmite Știri.md cu referire la Crime Moldova.

Florin Marin locuiește cu familia în casa parohială din curtea bisericii, unde a slujit timp de 27 de ani. Susținătorii Mitropoliei Moldovei au declarat că Florin Marin trebuie să plece, pentru că „el face tot răul în sat” și că „a schimbat credința”. Aceștia au acuzat și administrația publică locală că îl susține pe Florin Marin cu donații pentru enoriașii săraci.

Florin Marin a declarat că preotul desemnat în locul său este susținut de un grup mic de enoriași și consilieri din partea PDM și PSRM, care, în opinia sa, sunt „niște mancurți”. Preotul a mai spus că aceștia au ocupat abuziv lăcașul sfânt, mănâncă și dorm acolo, iar acum vor să-l alunge din curtea bisericii și din casa la care a muncit ani la rând.

Primarul satului Dereneu, Elena Oaserele, a declarat că majoritatea sătenilor îl susțin pe Marin Florin, iar decizia de a trece parohia la Mitropolia Basarabiei aparține întregii comunități.

Conflictul de la Dereneu a apărut în martie 2018, după ce parohul Florin Marin a declarat că trece sub jurisdicția canonică a Mitropoliei Basarabiei, pe motiv că taxele impuse de Mitropolia Moldovei ar fi exagerate.

Preotul Florin Marin nu a renunțat la parohie și continuă să oficieze servicii divine într-o construcție accesorie din curtea parohiei. Altercațiile dintre cele două tabere se repetă cu regularitate, iar adepții Mitropoliei Moldovei nu permit ca în biserică să fie aduși răposații ale căror rude îl susțin pe Florin Marin.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării