main logo
3847

Scandal la Proimobil: Un e-mail e contrazis de o postare pe Facebook

Angajații companiei Proimobil.md susțin că sunt șantajați de un grup criminal din anul 2017.

Scandal la Proimobil: Un e-mail e contrazis de o postare pe FacebookFoto: Facebook.com

Într-o postare pe o rețea de socializare, colectivul companiei Proimobil.md cere ca autoritățile să se implice și să rezolve această ilegalitate, transmite Știri.md.

"Tot colectivul companiei Proimobil.md cere ajutorul autorităților pentru a scăpa de șantajul și amenințările unui grup criminal organizat care din 2017 prin intermediul dosarelor la comandă, create de către regimul Plahotniuc a pus control pe activitatea companiei. La etapa actuală aceste persoane intimidează agenții și nu le achită salariile de mai mult de două luni, speriind colaboratorii cu noi dosare", se arată în adresarea Proimobil.md.

Contactat de Știri.md, Vladislav Musteață, fondatorul Pro Imobil Grup, a declarat că în spatele amenințărilor stă directoarea companiei, Irina Calin, și un grup organizat.

"Acest grup care în urma atacurilor raider din 2017, încearcă acum prin șantaje și amenințări ale agenților să mențină în continuare controlul și să intimideze agenții. Salariile nu se achită de mai mult de 2 luni. Agenții sunt intimidați că vor fi deschise dosare la Procuratură, astfel încât să nu plece din companie și să servească în continuare acestei firme", a declarat fondatorul care susține că a rămas fără afacere în urma unui atac raider.

Vladislav Musteață spune că angajații nu s-au plâns până acum deoarece au sperat că după căderea regimului Plahotniuc, lucrurile se vor schimba.

"Acum practic 300 de familii au rămas fără salarii din cauza acestui grup care îi șantajează", a mai spus Vladislav Musteață.

Amintim că un comunicat de presă de pe adresa provlad543@gmail.com a venit pe poșta electronică a instituțiilor mass-media din țară. 

În acesta se spune că Vladislav Musteață, fondatorul Pro Imobil Grup, ar exercita măsuri de constrângere asupra colaboratorilor Pro Imobil Company SRL. 

„Prin abuz de încredere și promisiuni financiare tentante, dar ilegale, acesta a atras în schema sa infracțională, zeci de agenți imobiliari cu care Proimobil Company are semnate contracte de colaborare. În termeni mai simpli: Vladislav Musteață cumpără imobile din banii  săi, le înregistrează pe numele agenților noștri, apoi le vinde la un preț mult mai mare. Majoritatea sumelor sunt colectate cash, apoi sunt scoase din R.Moldova”, este menționat în comunicatul de pe adresa provlad543@gmail.com.

Întrebat de Știri.md, Vladislav Musteață, fondatorul Pro Imobil Grup a declarat că aceasta este o adresă electronică fake care are scopul să-l discrediteze, iar acuzațiile sunt false.

Deocamdată, actuala directoarea a companiei Pro Imobil Grup, Irina Calin, nu a comentat acuzațiile lui Vladislav Musteață.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării