main logo
1185

Scandal la Micăuți: Sătenii au rămas fără medic după alegeri

Femeia și-a dat demisia după ce s-ar fi certat cu primarul din cauza că în centrul medical, unde duminica s-a aflat secția de votare, a rămas dezordine după alegeri.

Scandal la Micăuți: Sătenii au rămas fără medic după alegeri

Ea afirmă că primarul a insultat-o și i-a cerut să plece. Acesta, însă susține că nu este adevarat, transmite Știri.md cu referire la protv.md.

Mai mulți oameni din Micăuți au protestat astăzi în fața centrului medical din localitate, după ce unicul medic din sat și-a dat demisia.

Luni dimineața, femeia a postat un video pe rețele de socializare în care se vede dezordinea rămasă după alegeri în sălile de proceduri. Asta ar fi declanșat un scandal între ea și primar.

Galina Salcoci, medic-șef, localitatea Micăuți: „M-a sunat primarul, cu prostii a vorbit. Mi-a dat la dispoziție 24 de ore ca să părăsesc satul. Cu toate că nu are niciun drept, mi-a spus nu ți-a făcut mama policlinica în sat. Am fost la consiliul raional și am scris cerere de eliberare."

Femeia spune că luni nu se putea lucra pentru că în sălile de pansamente, transformate duminică în secție de votare, nu s-a făcut curat. 

Galina Salcoci, medic-șef, localitatea Micăuți: „În staționarul de zi și sălile de proceduri, era mizerie. Urme cum au mâncat, cum au băut cafea, pahare, pungi cu resturi.” 

Acest bărbat susține că a mers luni dimineața la spital și s-a întors acasă fără să primească îngrijiri medicale.

Eu am intrat. Toată dezordinea era jos. Mizeria care ați văzut-o din fotografii aceea și era. Tot era acolo. Eu am fost acolo pe loc.” 

Rămași fără medic, localnicii spun că sunt nevoiti să meargă la spitalul din satul vecin pentru consultații.

“Noi medic în sat nu mai avem. Noi suntem în vârstă, doamna Galina are 15 ani de când lucreaza aici. Dacă pleacă e haos.” 

“Pentru noi în comuna noastra e unicul medic la care am putea să mergem. Noi mergeam și acasă când ne simțeam rău.” 

 “Noi satul avem nevoie de medic. Am mai avut un medic și a plecat din localitate că nu avea unde să trăiasca. Copii bolnavi și oameni, cum să scoți omul și să îl dai afară?”

Primarul din localitate respinge toate acuzațiile.


Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării