main logo
1450

Scandal la Florești: Mitropolia Moldovei a mai pierdut o parohie

Mitropolia Moldovei a mai pierdut o parohie în favoarea Mitropoliei Basarabiei.

Scandal la Florești: Mitropolia Moldovei a mai pierdut o parohie

Protoiereul de Floreşti, Ilie Munteanu, a anunțat enoriașii, în timpul liturghiei de duminică, despre faptul că a luat decizia să treacă în subordinea canonică a Patriarhiei Române, transmite Știri.md cu referire la Publika.md.

Cazul a ieșit la iveală săptămâna trecută, după ce Mitropolia Moldovei a emis un decret prin care i-a interzis protoiereului Ilie Munteanu să oficieze slujbe. Motivul invocat ar fi comportamentul inadecvat. 

De cealaltă parte, preotul susține că este victima unui conflict de interese și și-a îndemnat enoriașii să-l susțină în acest demers. Credincioșii din localitate spun că au toată încrederea în preotul lor și că îi vor fi alături până la capăt.

"- Contează pentru voi atât de mult asta?
- Nu, nu aş spune.
- De ce?
- Cunosc că e un preot bun şi nu contează.
- O să mergeţi până la capăt?
- Da".

"O să mergem mai departe. Aici e credinţă, cum e la Mitropolia Basarabiei, aşa şi aici e credinţă. Tot se citeşte, cum acolo, aşa şi aici. Văd că lumea îl stimează şi el pe lume, niciun scandal n-am văzut".

"Îi credinţa în Hristos şi în România, şi la noi şi credinţa aceasta o să continue mai departe în biserica noastră cu aceleaşi tradiţii care au fost, sunt şi o să fie mai departe. Pentru noi nu contează lucru acesta".

"Principalul să slujească ca lumea, dar nu depinde ce mitropolie. Să fie credinţă adevărată".

"- Rugăciunea e tot aceea, ori aceasta, ori aceea. Pe pământul nostru moldovenesc, adică basarabean, trebuie să fie ceea ce e al nostru, dar nu să vină de undeva ceva".

Părintele Ilie Munteanu a refuzat să vorbească la cameră. Nici reprezentanții Mitropoliei Moldovei nu au dorit să comenteze cazul. Anterior, responsabilii din cadrul Mitropoliei Basarabiei au menționat că preotul le-a solicitat acordul să treacă în subordinea lor canonică și că cererea lui a fost acceptată.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării