main logo
866

Scandal la Bălți: Angajații unei fabrici de textile nu-și pot primi salariile

Scandal mare la o fabrică de textile din Bălți, după ce cei aproximativ 70 de angajați ai întreprinderii nu și-au primit salariile pentru luna august și nici concedialele.

Scandal la Bălți: Angajații unei fabrici nu-și pot primi salariileFoto: protv.md

Oamenii s-au revoltat când au aflat că fabrica nu le va putea achita foarte curând banii, transmite Știri.md cu referire la protv.md

Angajatorul spune că persoanele își vor primi salariile, doar că pentru acest lucru trebuie să găsească finanțatori.

În dimineata zilei de marți, 17 septembrie, angajații fabricii au venit la muncă, unde au organizat un protest. După ce au fost anuntați de șef că întreprinderea nu va mai funcționa. 

„El ne spune, scuzați, eu sunt falimentar. Da-ți în judecată, dar eu nu am de unde să împrumut bani. Nu știu cum să rezolv problema voastră.”

„El de o săptămână deja ne spune că banii vor fi luni, banii vor fi vineri. Ei ne-au propus și să ne concediem de aici.”

Juristul fabricii a ieșit către oameni pentru a comenta situația.

Elena Culic, jurist: „Noi o să facem tot posibilul. Faptul că lucrătorii nu înțeleg situația, e clar, se mai întâmplă.”

Angajatorul italian de origine, în grabă către zborul spre Italia, unde ar urma să caute soluții pentru a achita salariile, a certat angajații că nu i-au dat timp pentru căutarea resurselor. 

Masimo, directorul fabricii: „Două zile au trecut după data de 15 și voi ați făcut așa o panică. Ține-ți bine minte ce faceți, deoarece, voi nu îmi dați timp ca să găsesc bani și o soluție pentru această situație.”

Acesta ne-a mai spus că a încercat să le caute oamenilor un alt loc de muncă.

Masimo, directorul fabricii: „Ca să nu caute din nou de lucru, noi ne-am înțeles cu o altă fabrică, să îi ia pe oamenii noștri la muncă, până directorul va găsi o soluție pentru a achita datoriile.”

Oamenii sunt disperați, deoarece nu știu de unde să găsească bani pentru a supravețui.

„Noi cel puțin o lună trebuie să lucrăm la un nou serviciu pentru ca să primim salariu. În această perioadă cum să trăim?”

Lucratorii spun că s-au adresat cu această problema la mai mulți avocati, care le-au sugerat să nu scrie cereri de demisie, pentru că așa nu vor mai primi banii. Ei au depus și o plângere la Procuratura din Bălți în acest caz.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării