main logo
1314

Scandal între două familii care locuiesc într-un duplex din Capitală

Scandal între două familii care locuiesc într-un duplex din centrul Capitalei.

Scandal  între două familii care locuiesc într-un duplex din Capitală

Doi soţi se plâng că vecinul a început lucrări de replanificare a părții sale de casă, fără acordul lor. Potrivit cuplului, bărbatul a demontat acoperişul şi a demolat câţiva pereţi, iar din acest motiv casa lor a rămas fără apă caldă și gaz, transmite Stiri.md cu referire la prime.md.

Acum, oamenii se tem că locuinţa, care este veche de peste jumătate de secol, ar putea să se prăbușească şi cer intervenţia autorităţilor pentru a-l pedepsi pe vecin. Ultimul afirmă, însă, că face doar lucrări de reparație şi spune că locuinţa nu ar fi afectată.

Soţii Jelev locuiesc într-un duplex de pe strada Cireșilor din Capitală pe care îl împart cu Vasilii Cuțaev. Cuplul susţine că, la începutul lunii aprilie, bărbatul a început lucrări de replanificare a jumătății sale de casă, fără a-i anunţa. Până acum, el a demontat acoperișul, a demolat câţiva pereți și a început să ridice o mansardă. 

"Acum, casa este instabilă şi se deformează. Noi suportăm pagube. În timpul construcţiei, a fost deteriorată o ţeavă de alimentare cu apă, s-a întrerupt curentul electric şi a fost distrus coşul de fum al cazanului pe gaz", a spus proprietarul unei părţi a locuinţei, Artur Jelev.

În aceste condiţii, familia Jelev a fost nevoită să deconecteze cazanul de la alimentarea cu gaze și a rămas fără apă caldă.

"De două săptămâni şi jumătate, nu putem face duş. Noi suntem tineri şi ne descurcăm mai uşor, dar cu noi locuieşte un pensionar de peste 80 de ani, care este cu nevoi speciale", a afirmat proprietara unei părţi a locuinţei, Nina Jeleva.

Soţii spun că au mers prin instanțe pentru a împiedica lucrările de construcție.

"Eu nu mi-am dat acordul pentru începerea lucrărilor de reparaţie şi nimeni nu mi l-a solicitat", a menționat proprietarul unei părţi a locuinţei, Artur Jelev.

Proprietarul celei de-a doua jumătăți a casei respinge, însă, acuzațiile vecinilor și spune că nu are nevoie de acordul lor pentru a-şi repara locuinţa.

Reprezentanţii Preturii sectorului Centru afirmă, totuşi, că în asemenea situații este necesar acordul tuturor locatarilor casei, întrucât lucrările de replanificare pot duce la surparea locuinței. 

"Acordul este necesar, se aseaza la masa de negocieri. A inceput constructia neautorizat. Noi am depus un demers la politie pentru a identifica faptasul. Vom intocmi proces verbal. Va fi expediat la judecatoria", a afirmat vicepretorul sectorului Centru, Petru Budurin.

După implicarea preturii, lucrările de construcție au fost oprite. Locatarul care le-a început riscă o amendă de până la 9.000 de lei. Potrivit legii, el trebuie să aducă locuinţa în starea inițială și să-l despăgubească pe vecin.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării