main logo
465

Scandal în sectorul Râșcani: Oamenii se plâng de construcții ilegale

A fost scandal într-o curte din sectorul Râșcani. Mai mulți locatari au blocat un drum și s-au aranjat în fața mai multor excavatoare, aduse la construcția unui bloc de locuit.

Scandal în sectorul Râșcani: Oamenii se plâng de construcții ilegaleFoto: captură video

Oamenii se plâng că lucrările au loc ilegal. Responsabilii de la pretura din sector susțin că vor căuta o soluție, transmite Știri.md cu referire la protv.md.

La primele ore ale dimineții, pe strada Nicolae Dimo, au fost aduse mai multe excavatoare pe terenul unde urmează să înceapă lucrările. Imediat, oamenii au ieșit în stradă. 

“ - Noi ne-am aranjat în față, iar tehnica mergea peste noi fără să oprească. Excavatorul mergea peste noi. Evident că făceam câte un pas în urmă. “

La fața locului a intervenit poliția, pentru a liniști spiritele. Ulterior, au apărut mai mulți agenți ai unei firme particulare de paza, care au înconjurat terenul. 

Oamenii susțin că blocul ar urma să fie ridicat ilegal. 

“ - Problema este că aici este o construcție ilegală. Acum, au loc procese de judecată, iar ei și-au adus o mulțime de mașini. “ 

“ - Ieri, a fost decizia judecății de a anula licența. Azi dimineață, la opt și jumătate, au început să aducă tehnică ca să sape.”

Locatarii sunt îngrijorați că lucrările ar putea afecta blocurile din apropiere. 

“ Aici sunt ape subterane, dacă o să înceapă săpăturile toata apa o să vină în subsolurile noastre, la primul cutremur totul o să se prăbușească.”

Nu am reușit să aflăm cine sunt responsabili de lucrările de construcție, ca să vorbim cu ei. Între timp, pretorul sectorului Râșcani, Nicolae Balaur, ne-a spus că în curând primăria urmează să ia o decizie privind ridicarea blocului.  

Nicolae Balaur, pretor sectorul Râșcani: “ Ieri printr-o hotărâre de judecată s-a anulat licența de construcție. Azi am fost și eu la fața locului, acolo s-a decis ca să vină juristul companiei și juristul oamenilor care se împotrivesc, au mers la Primărie pentru a decide cum merg lucrurile mai departe.”

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării