main logo
616

Scandal în Capitală privind amenajarea terenurilor de joacă

La sfârșit de vară primăria Chișinău a început să amenajeze terenurile de joacă pentru copii. Lucrările au declanșat un scandal între consilieri și nemulțumirea multor locatari.

Scandal în Capitală privind amenajarea terenurilor de joacă

Socialistii sunt acuzati ca au ales cum au vrut ei cele o suta de adrese unde sa fie construite terenurile. Cei de la PSRM, spun la randul lor, ca tot procesul a fost transparent, transmite Ştiri.md cu referire la Protv.md.

In curtile mai multor blocuri din sectorul  Botanica au inceput sa apara terenuri de joaca viu colorate. Pe strada Muncesti, astazi lucratorii instalau piesele, in timp copii asteptau cu nerabdare ca totul sa fie gata.

Vasile EFROS, SEF ADJUNCT, DIRECTIA LOCATIV COMUNALA:  "100 de terenuri, cu scrinciob topogane” 

Locatarii acestui bloc de pe bulevardul Dacia spun ca si in curtea lor ar fi nevoie de un teren nou. Cel pe care il au este vechi, toboganele sunt stricate, leaganele ruginite, iar copiii isi pun viata in pericol de fiecare data cand vin acolo. 

Oamenii spun ca de-a lungul anilor au scris nenumarate demersuri la primarie, cerand sa fie amenajat terenul de joaca, dar lucrurile asa au si ramas. 

Adresele unde urmeaza sa fie amenajate terenurile au fost aprobate inca la inceputul acestui an dupa ce au fost propuse de o comisie formata din consilieri municipali si votate.

In comisia respectiva cei mai multi membri erau socialisti, spun alesii din alte formatiuni, asa ca ei ar fi facut alegerea. Consilierul Partidului Nostru, Ilan Casu sustine ca a propus alte trei adrese, printre care si blocul de pe Dacia, dar nu au fost acceptate. 

Ilian CASU, CONSILIER PN: “In cadrul acelei misterioase sedinte, unde socialistii singuri au impartit terenurile fara nici un motiv nu mi s-a explicat de ce trei adrese nu au fost incluse.”    

Casu sustine ca socialistii fac abuz de banii publici. 

Ilian CASU, CONSILIER PN: “Ei decid, folosesc banii municipali ca instrument politic electoral cee ce este un abuz, pentru ca daca nu intri prin portita socialistilor nu poti obtine un teren de joaca.” 

Si presedintele fractiunii PPEM, Veceslav Bulat spune ca procedura de selectare a adreselor a avut loc cu incalcari.

Veceslav BULAT, CONSILIER PPEM: “Modul in care a fost prezentat acest documenta nu corespunde rigorilor fata de un proiect de decizie iar terenul de joaca nu a fost consulta cu nici o fractiune, nu a fost consultata public.”

Ion CEBANU, CONSILIER PL: “A fost votat buhetul si atunci au fost stabilite terenuriel. Este un abuz pentru ca lucra Silvia Radu mana in mana cu socialistii si astfel poate fi explicat.”

Liderul fractiunii PSRM neaga acesta acuzatii si spune ca totul a decurs transparent.

Ion CEBAN, CONSILIER PSRM: “E procedura migaloasa la care nu pot fi incalcari. Deputati vin sa ajute oamenii,asta facem in fiecare zi. Sunt din bani planici, sunt semnaturi sunt coordonari.”

Seful adjunct al Directiei Locativ Comunale, responsabila de amenajarea terenurilor sustine ca demersurile locatarilor care cer sa le fie amenajate terenuri de joaca nu au ajuns la directie, ci la consilierii socialisti.

Amenajarea celor 100 de terenuri a inceput abia acum pentru ca de curand au avut loc licitatiile de selectare a firmelor care sa se ocupe de lucrari.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării