main logo
1482

SBU dă vina pe Moscova, după acuzațiile Tiraspolului: Nu luați în serios

Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a reacționat la acuzațiile Tiraspolului, după ce a fost învinuit că ar fi pregătit atentatul contra liderilor separatiști. Responsabilii spun că informațiile sunt difuzate, de fapt, de Moscova.

SBU dă vina pe Moscova, după acuzațiile Tiraspolului: Nu luați în serios

Ofițerii spun că declarațiile sunt „provocare orchestrată de Kremlin”. Potrivit lor, Moscova ar încerca astfel să destabilizeze situația în zona separatistă, pe care o controlează, transmite Știri.md cu referire la Realitatea.md.

„Serviciul de Securitate al Ucrainei vă îndeamnă să nu luați în serios prostiile a căror răspândire arată un obiectiv clar al Rusiei de a destabiliza situația din teritoriul care este efectiv ocupat și aflat sub controlul său, acuzând țara noastră de acest lucru. Minciunile și provocările sunt una dintre armele folosite de Federația Rusă. Dar astăzi întreaga lume vede adevărata față a țării agresoare și nu crede declarațiile nici ale Rusiei, nici ale sateliților săi”, transmite SBU.

Joi dimineața, autoritățile separatiste au anunțat că ar fi dejucat un atac contra liderilor din regiune. Ei bănuiesc un bărbat originar din regiune, stabilit de 12 ani la Odesa, că ar fi fost responsabil de punerea în aplicare a planului, la comanda SBU.

În timp ce Tiraspolul a anunțat că vrea explicații de la Kiev și a declarat că se va adresa la Consiliul de Securitate al ONU, Biroul politici de reintegrare de la Chișinău a precizat că autoritățile constituționale investighează cazul.

Știri.md reamintește că autoritățile de la Tiraspol au anunțat că au dejucat un presupus atac, organizat de Ucraina, asupra autorităților din stânga Nistrului.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării