main logo
2283

Satul din R. Moldova care are 2 case, 4 oameni și 100 de oi

În comuna Târnova, la 12 km de orașul Dondușeni, este amplasat satul Elenovca. La fel ca multe alte sate din R. Moldova(RM), localitatea e pe cale de dispariție.

Satul din Moldova care are 2 case, 4 oameni și 100 de oiFoto: zdg.md

Potrivit recensământului din anul 2014, în Elenovca, locuiau opt persoane, dintre care cinci bărbați și trei femei, astăzi însă au rămas doar patru oameni în sat, transmite Știri.md cu referire la Zdg.md.

Localnicii își amintesc că, pe vremurile sovietice, satul avea peste 30 de gospodării, era școală și magazin, astăzi, însă, au rămas doar două case uitate la o margine de lume.

În Elenovca nu este magazin și nici punct medical, cel mai apropiat medic este cel din Târnova, satul vecin. 

Un locuitor spune că pentru a ajunge la medic trebuie să meargă 40 de minute pe jos. 

„În satul vecin ne facem cumpărăturile sau ne ducem până la Dondușeni. Luăm de toate, ca să avem rezerve, calculând să ne ajungă pe toată săptămâna. Restul, creștem în jurul casei, doar că anul acesta nu am avut mare noroc, ploile au distrus cam tot”, spune mâhnită o femeie.

La sfârșitul anului 2014, Biroul Național de Statistică a publicat datele preliminare ale recensământului populației și locuințelor din RM. 

Potrivit acestuia, în țară trăiesc 2.913.281 de cetățeni, adică cu 1 milion mai puțin decât în anul 2004, dintre care 3/4 locuiesc în mediul rural. Cu toate acestea, tot mai multe sate rămân fără locuitori.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării