main logo
1769

Satul din Moldova în care localnicii lasă porcii să se plimbe pe ulițe

Să fii porc nu înseamnă neapărat să stai toată ziua în cocină. În satul Ţâra din raionul Floreşti, porcii au parte de toată libertatea din lume.

Satul din Moldova în care localnicii lasă porcii să se plimbe pe ulițeLocalnicii din satul Țâra își lasă porcii nesupravegheați. Cum explică

Oamenii îi lasă să iasă din gogineaţă, să facă băi de noroi şi chiar să meargă la râu pentru a bea apă, transmite Știri.md cu referire la Prime.md

În satul Ţâra nu este de mirare să vezi un porc plimbându-se pe uliţe. Localnicii dresează animalele de mici, astfel încât acestea să poată merge la râu pentru a bea apă şi să se întoarcă singure acasă.

Maria Fiodorovici creşte porci de când se ştie. Femeia spune că deşi animalele sunt lăsate în libertate, nu se îmbolnăvesc niciodată.

"Le dăm drumul la câţiva de dimineaţă, la câţiva la amiază. Seara vin la mâncare. Dimineaţa merg la râu, se scaldă. Mai pasc şi apoi vin acasă seara. Ştiu portiţa, ştiu cărăruşele. Nu trebuie să-i căutăm, ei ştiu drumul, flămânzesc-sunt prezenţi la poartă, bat la poartă. Iarba e cu vitamine, nu trebuie să le cumpărăm căci sunt scumpe. Nu trebuie să le faci injecții", a afirmat locuitoarea satul Ţâra, Maria Fiodorovici.

Gospodarii din sat cresc porci pentru consumul propriu, dar și pentru comerț. Oamenii afirmă că nu se tem să-şi lase animalele nesupravegheate, întrucât localnicii sunt oneşti.

"Nu se fură de la nimeni. Dacă se pierde ceva, ori noi nu observăm, ori a venit vulpea. Ei mănâncă iarbă, intru şi scot scoici, beau apă. Mai bine cresc la libertate decât închişi. Sunt mai sănătoşi, carnea este ecologică. Îi hrănim doar cu grăunțe şi grâu", a spus locuitoarea satul Ţâra, Ana Munteanu.

În satul Ţâra locuiesc peste 200 de oameni. Aproape toate familiile din localitate cresc porci.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării