main logo
1318

Sătenii din Soroca, nemulțumiți de circulația camioanelor. Decizia poliției

Un grup de săteni din localitatea Grigorăuca din raionul Soroca spun că sunt deranjați de circulația mașinilor de mare tonaj. Oamenii au cerut ajutorul polițiștilor de patrulare.

Localnici, nemulțumiți de circulația camioanelor. Decizia polițieiPoza simbol

Potrivit localnicilor, din cauza faptului că șoferii camioanelor conduc cu viteză, praful de pe carosabilul fără beton-asfaltic îi deranjează, iar vibrațiile permanente creează fisuri în casele de locuit din preajma carosabilului, transmite Știri.md cu referire la Agora.md

În acest context, a fost creată o comisie compusă din reprezentanți ai autorităților publice locale și centrale, poliție și administratorul drumului. Membrii comisiei au trasat câteva sarcini pentru competența fiecărei părți, întru ameliorarea și apoi rezolvarea problemei.

Pentru început va fi redusă limita de viteză admisibilă pe acele sectoare de drum, respectiv indicatoarele cu 50 km/h vor fi înlocuite cu cele de 30km/h. De asemenea, va fi intensificată patrularea prin localitate, inclusiv cu mașinile capcană, pentru a depista șoferii care se abat de la lege. Ulterior, segmetul de drum va fi reabilitat în totalitate.

Inspectoratul Național de Patrulare îndeamnă conducătorii mașinilor de mare tonaj să respecte indicatoarele rutiere din zona respectivă, să țină cont că se deplasează prin localitate și de oriunde poate apărea un copil sau un bătrân, să nu claxoneze și să evite orele în care le este interzis să circule, când temperatura aerului atinge 30 de grade Celsius.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării