main logo
1177

Satele din R. Moldova care se transformă în centre de atracție turistică

Localitățile Cotiujenii Mari, Rogojeni și Cobîlea se vor transforma în curând în centre de atracție a turiștilor.

Satele din R. Moldova care se transformă în centre de atracție turisticăFoto: Facebook/ UNDP

Potrivit UNDP Moldova, primăriile acestor localități în parteneriat cu agenți economici și asociații de băștinași au reușit să câștige un grant de 60.000 de dolari oferit de Guvernul Elveției pentru dezvoltarea infrastructurii turistice, transmite Știri.md.

"Cine nu știe despre bordeiele de la Rogojenii Vechi? Aflați că în acea regiune va fi construită o scenă în stâncă pentru a deveni loc de recreere și activități culturale. 

La Cotiujenii Mari se va face „țuică răzășească”, astfel lansând brandul „Băutură Răzășească”. Și nu numai țuică vor gusta turiștii, ci și „miere răzășească”, produsă de apicultorii care vor învăța la „Școala apicultorului”. 

Iar stejarul lui Ștefan cel Mare de la Cobîlea va fi loc de popas pentru turiștii care vor alege traseul „Tezaurul strămoșesc”, care va include și cele patru mănăstiri din zonă - Japca, Saharna, Cușelăuca și Dobrușa. 

La întoarcere, se vor opri la una din cele două agro-pensiuni, fiecare cu câte 25 locuri de cazare și o casă rurală, cu 4 locuri de cazare", se arată într-o postare UNDP pe Facebook.

Guvernul Elveției și PNUD, în cadrul proiectului ”Migrație și dezvoltare locală”, susțin alte 25 de localități în reanimarea economiei locale și poziționarea drept comunități pro-business.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării