main logo
573

Şase sate din raionul Râşcani vor fi asigurate cu apă şi canalizare

Şase sate din raionul Râşcani vor fi asigurate cu apă de calitate şi canalizare, în urma unui proiect susţinut de Uniunea Europeană.

Şase sate din raionul Râşcani vor fi asigurate cu apă şi canalizareFoto: moldpres.md

În această săptămână, autorităţile au examinat raportul cu privire la elaborarea proiectului de execuţie a programului (faza III), transmite Știri.md cu referire la Moldpres

Întrunirea a avut loc pe 31 iulie, la Consiliul raional Râşcani, cu participarea autorităţilor localităţilor din aria proiectului, reprezentanţilor Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord (ADR Nord), proiectantului şi consultanților regionali ai Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ).

Proiectantul, Constantin Roșca, a prezentat în cadrul ședinței schemele apeductului și ale sistemului de canalizare, amplasarea stațiilor de pompare și tratare, precum și schemele conductelor magistrale, stația de dezinfectare a apei cu hidroclorid de sodiu, subtraversările drumurilor naționale și de amplasare a rețelelor de apă în zonele de protecție.

În urma realizării proiectului din raionul Râșcani, în șase sate vor fi construite 19,6 km de rețele de distribuție a apei potabile și 40 km de rețele de canalizare. De asemenea, va fi construită o conductă magistrală cu o lungime de 26 km. Totodată, în cadrul proiectului vor fi construite trei stații de epurare a apelor uzate, o stație de tratare a apei potabile și o stație de pompare pentru 28 de localități din raionul Râșcani. Circa 23.500 de locuitori ai raionului Râșcani vor fi beneficiarii acestui proiect, cu o valoare estimativă de 3,5 milioane de euro.

Proiectul „Îmbunătățirea serviciilor de alimentare cu apă și canalizare în localitățile Păscăuți, Dămășcani, Proscureni, Gălășeni, Mălăiești și Hiliuți, raionul Râșcani” este finanțat de Uniunea Europeană în cooperare cu proiectul „Modernizarea serviciilor publice locale în Republica Moldova”, care este implementat de GIZ în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului și sprijinit financiar de Ministerul German pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare BMZ, Guvernul Suediei, Guvernul României și Agenţia Elveţiană pentru Dezvoltare şi Cooperare.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării