main logo
424

Șase funcţii vacante la Judecătoria Chişinău: Câte persoane candidează

La cele şase funcţii vacante de magistraţi la Judecătoria Chişinău candidează 31 de persoane, care au depus cereri la Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

Șase funcţii vacante la Judecătoria Chişinău: Câte persoane candidează

Potrivit agenţiei Infotag cu referire la surse din cadrul CSM, printre pretendenţi se numără şase judecători la instanţe primare, trei procurori şi o persoană neangajată în câmpul muncii, pe nume Alexandru Aparatu, transmite Știri.md.

Dintre magistraţii candidaţi, cea mai mare experienţă o are judecătoarea din Criuleni Aurelia Cazacliu, care activează în sistemul judiciar din anul 2004. 

Însă magistraţii Ana Cucherescu şi Nicolae Corcea au activat deja în instanţele din capitală. 

Printre ceilalţi solicitanţi se numără patru avocaţi şi un grup de 13 jurişti care lucrează în calitate de asistenţi judiciari în diferite instanţe, inclusiv la Curtea Supremă de Justiţie (CSJ). 

Marţi, CSM urmează ia o hotărâre privind noile numiri. La începutul săptămânii trecute, au demisionat pe neaşteptate şase judecători de la CSJ şi doi de la judecătoriile orăşeneşti. 

La 23 octombrie, au fost arestate cinci judecătoare de la Curtea de Apel Chişinău şi de la Judecătoria Chişinău, fiind acuzaţi de crearea unei scheme criminale de extorcare de bani pentru pronunţarea unor decizii favorabile. 

Este vorba de judecătoarele Svetlana Tizu, Victoria Hadîrcă, Ludmila Ouş, Liubovi Brînza şi Galina Moscalciuc.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării