main logo
553

Sărbătorile pascale din Moldova, publicate pe National Geographic

Farmecul şi ineditul Sărbătorilor de Paşti la Chişinău a fost imortalizat în imagini de tânărul fotograf basarabean Ciprian Rafael Raeţchi.

Sărbătorile pascale din Moldova, publicate pe National Geographic

El a prins în obiectivul foto creştinii în Noaptea Învierii, forfota din Piaţa Centrală, sau străzile pustii, transmite Știri.md cu referire la Tvr.md

Fotografiile au fost postate pe site-ul National Geografic şi fac acum înconjurul lumii. 

Tânărul fotograf Ciprian-Rafael Raețchi descoperă Chișinăul de Paște:

”Cum, mergem noaptea asta la biserică?”
”Nu știu, sincer nu cred că vreau.”
”Dar dacă îți iei camera?”

La ora 23, mă pregătesc să merg la biserică. Anul ăsta o să mă duc la biserica ”Sfânta Treime”. Și în anii trecuți am fost la aceeași biserică, dar din motive diferite.

De data aceasta, mă duc să fotografiez, pentru că lucrez la o galerie fotografică despre Chișinăul de Paște. Numai când mă gândesc la faptul că noaptea asta o să mă culc la ora 2 și o să mă trezesc la 7 pentru a fotografia Chișinăul de dimineață, mă sperii și în același timp mă îngrijorez.

Dacă nu voi reuși să fac galeria fotografică? Dar știu că trebuie neapărat să încerc. Și sunt mândru că mi-am jertfit somnul pentru a ieși așa devreme în oraș pentru că a fost o experiență unică. Iată ce a ieșit”, a menționat tânărul.

Ciprian-Rafael Raețchi este un tânăr fotograf (n. 2005) din Republica Moldova. A urmat mai multe cursuri de specialitate și este interesat de fotografia documentară și de portret.


Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării