main logo
298

Şapte proiecte de dezvoltare, implementate în regiunea Centru cu susţinerea UE

Şapte proiecte de îmbunătăţire a serviciilor de alimentare cu apă și de eficiență energetică vor fi implementate în Regiunea Centru, cu susţinerea Uniunii Europene, prin intermediul Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ Moldova).

Proiecte de dezvoltare, implementate în regiunea Centru cu susţinerea UEFoto: moldpres.md

Pentru realizarea acestora, Agenţia de Dezvoltare Regională Centru (ADR Centru) a semnat recent un Acord de finanţare, în valoare de 12 milioane de euro, transmite Știri.md cu referire la Moldpres

Conform documentului, banii vor fi direcţionaţi pentru lucrări de sporire a eficienţei energetice la patru licee din raioanele Ungheni, Şoldăneşti, Dubăsari şi Străşeni. Din surse europene urmează să fie construit sistemul de sanitaţie şi staţia de epurare din satul Ustia (Dubăsari), precum şi să fie îmbunătăţite sistemele de alimentare cu apă şi canalizare în oraşele Călăraşi şi Ungheni.

„O prioritate a noastră este de a spori accesul cetățenilor din zona de Centru a Republicii Moldova la servicii calitative de alimentare cu apă, de a eficientiza energetic cât mai multe clădiri publice, oferind astfel localnicilor condiţii optime de trai”, au explicat, contactate de MOLDPRES, surse de la ADR Centru. 

Cele şapte proiecte din centrul ţării sunt susţinute de UE în cadrul proiectului „Modernizarea serviciilor publice locale în Republica Moldova". Programul este implementat de GIZ Moldova în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului și sprijinit financiar de Ministerul German pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare, Guvernul Suediei, Guvernul României și Agenţia Elveţiană pentru Dezvoltare şi Cooperare.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării